..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Συνέντευξη της Χρ. Παναγιωτακοπούλου στο Κανάλι 1 Πειραιά: Χώρα μαζικού εγκλωβισμού των προσφύγων η Ελλάδα


Το ΚΚΕ δεν συμμερίζεται τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης ότι η συζήτηση για το Προσφυγικό στη Σύνοδο Κορυφής μπήκε σε σωστή βάση, επισήμανε μεταξύ άλλων η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Κανάλι 1» του Πειραιά, το μεσημέρι της Τρίτης 8 Μάρτη, προσθέτοντας ότι δεν είναι σωστή βάση, η μετατροπή της Ελλάδας -και με τη βούλα των αποφάσεων της ΕΕ- σε χώρα μαζικού εγκλωβισμού των προσφύγων, γιατί αυτό σημαίνουν οι αποφάσεις της ΕΕ. 

Όσον αφορά τα παζάρια ανάμεσα σε ΕΕ και Τουρκία, υπογράμμισε ότι αυτά δεν αφορούν το λαό και τις ανάγκες του, αλλά τα παζάρια της αστικής τάξης της Τουρκίας με τις άλλες αστικές τάξεις.


Επισήμανε ότι ανοίγει επικίνδυνους δρόμους ο καθορισμός των κριτηρίων για το ποιος Σύρος θα χαρακτηρίζεται πρόσφυγας, ανάλογα με το αν βομβαρδίζεται το σπίτι του ή όχι. Αυτά τα κριτήρια δεν συνάδουν με τις αποφάσεις του ΟΗΕ, επισήμανε καταγγέλλοντας τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην περιοχή που αποτελούν και τη βασική αιτία των προσφυγικών ροών. «Αν δεν σταματήσουν οι επεμβάσεις δεν θα σταματήσει η προσφυγιά», υπογράμμισε και επανέλαβε τη θέση του ΚΚΕ οι πρόσφυγες να πηγαίνουν απευθείας στις χώρες προορισμού τους καθώς και την ανάγκη στη χώρα μας να λειτουργούν προσωρινοί χώροι φιλοξενίας με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. 

Όσον αφορά την αξιολόγηση, η Χρ. Παναγιωτακοπούλου προειδοποίησε ότι όπως και αν κλείσει, αυτό θα γίνει με τη συνοδεία νέων αντιλαϊκών μέτρων, ενώ κατήγγειλε την κυβέρνηση που διαφημίζει την εθνική σύνταξη, η οποία δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα επίδομα φτώχειας, σε μία εποχή μάλιστα που η αύξηση της παραγωγικότητας και η ανάπτυξη της τεχνολογίας θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν την κάλυψη των λαϊκών αναγκών. «Όποια κυβέρνηση κινείται στο δρόμο της καπιταλιστικής ανάπτυξης και της ΕΕ υπηρετεί την κερδοφορία των λίγων και δεν μπορεί να καλύψει και τις λαϊκές ανάγκες», επισήμανε, τονίζοντας την ανάγκη ο λαός και οι εργαζόμενοι με τον αγώνα τους να ανοίξουν το δρόμο για συνολική ανατροπή του σημερινού συστήματος.

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog