..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2016

Τουρκική NAVTEX για έρευνες από το «Τσεσμέ» στο Αιγαίο


Με συστηματική ένταση της κινητικότητάς της στο Αιγαίο συνοδεύει η Τουρκία την απόφαση της Συνόδου Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ για ενεργό στρατιωτική εμπλοκή της λυκοσυμμαχίας στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στο όνομα της διαχείρισης των προσφυγικών ροών. Επιβεβαιώνονται και με αυτό το τρόπο οι σοβαρές ευθύνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που έβαλε την υπογραφή της σε αυτήν την επικίνδυνη εξέλιξη για το λαό και τη χώρα, ανοίγοντας δρόμο στα σχέδια συνδιαχείρισης του Αιγαίου υπό ΝΑΤΟική ομπρέλα, αλλά και συνολικότερα στην παραπέρα συγκέντρωση ΝΑΤΟικών δυνάμεων στην περιοχή, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού της λυκοσυμμαχίας με άλλα καπιταλιστικά κέντρα.

Σε αυτό το πλαίσιο και σύμφωνα με όσα αναφέρει ρεπορτάζ της «Καθημερινής», μετά την έκδοση ΝΟΤΑΜ από την Άγκυρα τα ξημερώματα της Πέμπτης, με την οποία ουσιαστικά χαρακτήρισε παράνομες τις ελληνικές έρευνες για τον εντοπισμό του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού που συνετρίβη στη νήσο Κίναρο -με τον ισχυρισμό ότι η Τουρκία δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα της Ελλάδας να ταυτίζει την ελληνική ζώνη Ερευνας και Διάσωσης στο Αιγαίο με το FIR Αθηνών- το βράδυ της Πέμπτης ο Τουρκικός Σταθμός Σμύρνης εξέδωσε τη NAVTEX υπ' αριθμόν 119/16, με την οποία γνωστοποιούνταν ότι το υδρογραφικό και ωκεανογραφικό πλοίο «Τσεσμέ» θα πραγματοποιήσει έρευνες μεταξύ 16ης και 28ης Φλεβάρη στα διεθνή ύδατα ανάμεσα στην Εύβοια, τη Σκύρο και τα Ψαρά.

Το «Τσεσμέ» είχε πραγματοποιήσει ξανά έρευνες στο Αιγαίο στις αρχές Δεκέμβρη του 2015, συνοδευόμενο από τουρκικά πολεμικά πλοία και πραγματοποιώντας πλεύσεις πάνω από ελληνική υφαλοκρηπίδα (δεν αναγνωρίζεται ως τέτοια από την Άγκυρα) ανάμεσα σε Λέσβο και Χίο, με νότια πορεία.

Υπενθυμίζουμε, εξάλλου, ότι από τα Χριστούγεννα του 2015 μέχρι σήμερα έχει προηγηθεί ένα μπαράζ τουρκικών ΝΟΤΑΜ και NAVTEX, με τις οποίες η Άγκυρα επιχειρεί να δεσμεύσει για στρατιωτικές ασκήσεις τεράστιες περιοχές στο Βόρειο, Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, καθώς και στην περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου.

Όλα τα παραπάνω, τα οποία πραγματοποιούνται με το ΝΑΤΟ ...να «σφυρίζει αδιάφορα», επιβεβαιώνουν στην πράξη πόσο παραπλανητικοί και ανυπόστατοι είναι οι ισχυρισμοί της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ότι οι ελληνικές και τουρκικές δυνάμεις που θα συμμετέχουν στις ΝΑΤΟικές επιχειρήσεις στο Αιγαίο δεν θα επιχειρούν στα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο της άλλης χώρας.

πηγη 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog