..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Ο Αλέξης Τσίπρας στο Υπουργικό Συμβούλιο: Θα σύρουμε τους αγρότες σε διάλογο για να νομιμοποιήσουν τη σφαγή τους!!!!


Nα κάμψει τους αγώνες των αγροτών επιχείρησε για ακόμη μια φορά ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν περιθώρια «βελτιώσεων», υπό την προϋπόθεση ότι θα κάτσουν στο τραπέζι του διαλόγου για να νομιμοποιήσουν τη σφαγή τους.

Μιλώντας στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου φρόντισε για ακόμη μια φορά να βαφτίσει «κοινωνική δικαιοσύνη» τον αντιασφαλιστικό όλεθρο.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στην προσπάθειά μας να προστατέψουμε τους πιο αδύναμους, τα χαμηλά εισοδήματα, μοιράζουμε το δικό τους βάρος στα υψηλά και μεσαία εισοδήματα. Σε ορισμένες περιπτώσεις αυτό δημιουργεί επιβαρύνσεις που πρέπει να επανεξεταστούν. Είμαστε έτοιμοι να το πράξουμε ακούγοντας τις προτάσεις των επαγγελματικών φορέων», είπε. «Το ίδιο σκοπεύουμε να κάνουμε και με τους αγρότες, αρκεί να θελήσουν να κάτσουν στο τραπέζι του διαλόγου για να βρούμε λύσεις», πρόσθεσε.

Ο Αλ. Τσίπρας ανέφερε ότι υπάρχουν περιθώρια «βελτιώσεων» στο θέμα των εισφορών και της μεταβατικότητας των διατάξεων, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να σφίξει λίγο πιο αργά τη θηλιά που θα κρεμάσει τους μικρομεσαίους αγρότες. Επίσης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγών για την προστασία του εισοδήματος των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, επιδιώκοντας να προστατεύσει αποκλειστικά τους μεγαλοαγρότες.

Ο πρωθυπουργός φρόντισε να αναπαράγει όλα τα επιχειρήματα των προηγούμενων κυβερνήσεων και των εκπροσώπων του κεφαλαίου για να δικαιολογήσει την αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση, υποστηρίζοντας ότι τα μέτρα είναι αναγκαία για να διασώσουμε το ασφαλιστικό σύστημα.

«Επιδιώκουμε η πρώτη αξιολόγηση να ολοκληρωθεί γρήγορα», ανέφερε, εκφράζοντας την πρόθεση της κυβέρνησης να τηρήσει «κατά γράμμα» τη συμφωνία, ενώ παράλληλα ζήτησε από τους εταίρους να αφήσουν τις «κωλυσιεργίες» και τους «τακτικισμούς». Για ακόμη μια φορά διεμήνυσε ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι επιβεβλημένη για να συζητηθεί η ελάφρυνση του χρέους, ώστε να εξασφαλιστούν πρόσθετοι πόροι για τη στήριξη της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Θέλοντας να κρύψει ότι η κυβέρνησή του έχει επιλεγεί για να κάνει τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό του κεφαλαίου, φέρνοντας μέτρα που δεν τόλμησαν οι προηγούμενες, προσπάθησε να δημιουργήσει την εντύπωση ότι βάλλεται από τη διαπλοκή. Μάλιστα, με τον πλέον προκλητικό τρόπο επανέφερε τη θεωρία της πολιτικής υποκίνησης των αγροτών και συνέδεσε τους αγώνες τους με επιχειρηματικά συμφέροντα. «Τα συστημικά ΜΜΕ σήμερα τους αποθεώνουν όταν λίγα χρόνια πριν τους πολεμούσαν με τον πιο φανατικό τρόπο», σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Επίσης, ανακοίνωσε ότι αύριο θα κατατεθεί και θα ψηφιστεί διάταξη που θα ορίζει ότι οι άδειες πανελλαδικής εμβέλειας θα είναι τέσσερις και ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί από την ίδια την κυβέρνηση. «Η διαπλοκή βιώνει ίσως τις τελευταίες μέρες της παντοκρατορίας της», είπε, τη στιγμή που η κυβέρνηση το μόνο που κάνει είναι να ξαναμοιράζει την πίτα μεταξύ των επιχειρηματικών ομίλων. 

Για το Προσφυγικό διαβεβαίωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της προς την ΕΕ και μέχρι τις 18 Φλεβάρη θα είναι έτοιμα τα hot spots. 

Με αφορμή τα «σούρτα φέρτα» στο Ιράν και τις «κολεγιές» με κράτη όπως το Ισραήλ και η Αίγυπτος, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνησή του θα εξυπηρετήσει τον πάγιο στόχο της αστικής τάξης για τη «γεωπολιτική αναβάθμιση» της χώρας. 

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog