..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Σοκ στο συνέδριο του Ποταμιού. Μίλησε πρώτα ο Σημίτης και αποχώρησε ο...... Λεβέντης.



Δύο- βρικόλακες της πολιτικής, πρώην πρωθυπουργοί και τέσσερις αρχηγοί κομμάτων έδωσαν, μεταξύ πολλών άλλων, το παρών τη δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου του Ποταμιού.

Ο Κώστας Σημίτης, ο Γιώργος Παπανδρέου παρακολούθησαν τις εργασίες του συνεδρίου σήμερα το πρωί, ενώ το παρών έδωσαν και η Φώφη Γεννηματά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Βασίλης Λεβέντης και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Αποχώρησε από το συνέδριο του Ποταμιού, ο Βασίλης Λεβέντης. Είπε ότι έφυγε γιατί ενώ ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει εκείνος μίλησε ο Σημίτης. Εκτίμησε μάλιστα ότι αυτό το σκάνε από κακία ο κ. Θεοδωράκης γιατί η Ένωση Κεντρώων ανεβαίνει δημοκοπικά ενώ το Ποτάμι καταρρέει. 

Κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας από την υπάρχουσα Βουλή, διατήρηση της αυτονομίας του Ποταμιού και τη δημιουργία ενός «Κοινοβούλιου του κέντρου» για διάλογο με άλλες πολιτικές δυνάμεις ήταν οι προτάσεις που εισηγήθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης στο συνέδριο του κόμματος που άρχισε την Παρασκευή.

Ως πρώτη προτεραιότητα έθεσε «να φύγει αυτή η κυβέρνηση» και «οι δυνάμεις που ψήφισαν τον Αύγουστο τη συμφωνία, πρέπει να βρουν λύση» και ζήτησε «μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων στο 20%».

Ανέφερε ότι Το Ποτάμι «δε θα αδρανοποιηθεί περιμένοντας το μεγάλο κέντρο, τη μεγάλη κεντροδεξιά ή τη μεγάλη κεντροαριστερά. Ούτε θα διαλυθεί, ούτε θα μοιράσει τα ιμάτιά του», ενώ για τα μειωμένα εκλογικά ποσοστά στις τελευταίες εκλογές ανέφερε ότι «έμεινε όρθιο σε τέσσερις συνεχόμενες εκλογικές μάχες».








Φωτo από την iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog