..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

ΚΚΕ: Τροπολογία για την κατάργηση της ΠΝΠ που ποινικοποιεί τους μαθητικούς αγώνες!!!!!!!


Τροπολογία για την κατάργηση του νόμου με τον οποίο κυρώθηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τις μαθητικές κινητοποιήσεις κατέθεσε σήμερα Τρίτη 16 Φλεβάρη το ΚΚΕ στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας με τίτλο «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις».

Συγκεκριμένα, στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται: «Ακόμα βρίσκεται σε ισχύ η απαράδεκτη από 4.12.1999 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία κυρώθηκε με το ν. 2811/2000 (ΦΕΚ 62 A) και η οποία ποινικοποιεί τους μαθητικούς αγώνες.

Με όργανο την πιο πάνω ΠΝΠ και τον κυρωτικό αυτής νόμο επιχειρείται η καταστολή των αγώνων των μαθητών, αλλά και η αποτροπή της οργάνωσης των αγώνων τους.

Εκατοντάδες μαθητές έχουν συρθεί στα δικαστήρια και πολλοί εξ αυτών έχουν καταδικαστεί σε εφαρμογή της παραπάνω ΠΝΠ και του κυρωτικού αυτής νόμου.

Με την τροπολογία που καταθέτουμε επιδιώκουμε να αντιμετωπίσουμε το πιο πάνω πρόβλημα. Προτείνουμε την κατάργηση της ΠΝΠ που ποινικοποιεί τους αγώνες των μαθητών και τον κυρωτικό αυτής νόμο 2811/2000.

Επιπλέον, στοχεύουμε στο να αρθεί το αξιόποινο πράξεων που φέρεται να έχουν τελεστεί σε εφαρμογή της πιο πάνω ΠΝΠ και του κυρωτικού αυτής ν. 2811/2000 και να τεθούν οι σχετικές υποθέσεις στο αρχείο, αλλά και να αρθούν οι συνέπειες τυχόν καταδικών μαθητών για τις πιο πάνω πράξεις». Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog