..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Παρέμβαση του Χρήστου Πασούλα στο STAR CHANNEL: Με την ήρεμη φωνή της αγροτιάς αποστομώνει την «ξύλινη γλώσσα» των συνήθων προβοκατόρων…


Με λόγο και επιχειρήματα που πηγάζουν από την ανάγκη της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς να οργανωθεί και να παλέψει και εκφράζουν τα δίκαια  αιτήματά της  κόντρα στα οξυμένα και αβάσταχτα πια προβλήματα (με αιχμή του δόρατος το Ασφαλιστικό),  και τις αιτίες που τα γεννούν, ο Χρήστος Πάσουλας, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, έδωσε αποστομωτική  απάντηση στους πολιτικάντηδες που με ξύλινη γλώσσα και προβοκατόρικα τολμούν να μιλούν για αγρότες «επιδοτούμενους» που… «παίζουν πρέφα στα καφενεία».



«Προειδοποιούμε την κυβέρνηση ότι αυτά τα μέτρα δεν θα περάσουν», υπογράμμισε ο Χρήστος Πάσουλας, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, σε παρέμβασή του στο «STAR» και στην εκπομπή «Ενικός» τη Δευτέρα 18 Γενάρη. Όπως είπε, η κυβέρνηση συνεχίζει και υλοποιεί τη βρώμικη δουλειά που δεν μπόρεσαν να προχωρήσουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και κάλεσε όσους πλήττονται από αυτήν την πολιτική να πάρουν θέση μάχης δίπλα στους χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες που τις επόμενες μέρες θα βρεθούν σε δεκάδες μπλόκα.

Αναφερόμενος στο Ασφαλιστικό είπε ότι αυτήν τη στιγμή το 38% των αγροτών είναι ανασφάλιστο και εκτίμησε ότι με τις αυξήσεις των εισφορών, που προβλέπει το κυβερνητικό σχέδιο, το 90% δεν θα έχει πλέον πρόσβαση στην περίθαλψη και την Υγεία. Επανέλαβε τα αιτήματα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Μπλόκων για αφορολόγητο πετρέλαιο και 30.000 ευρώ αφορολόγητο όριο στο φόρο εισοδήματος. Όπως είπε με την κυβερνητική φοροεπιδρομή ένα ζευγάρι με 10.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα θα φτάσει να πληρώνει το 2019 8.300 ευρώ, ενώ για το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος είπε χαρακτηριστικά ότι «για να ποτίσεις ένα στρέμμα τριφύλλι κοστίζει από 60 έως και 100 ευρώ».

Απαντώντας στην προσπάθεια της εκπροσώπου τύπου των ΑΝΕΛ Μαρίνας Χρυσοβελόνη να σπιλώσει τα δίκαια αιτήματα μιλώντας για αγρότες που παίρνουν ενισχύσεις και «παίζουν πρέφα στα καφενεία» χαρακτήρισε την συγκεκριμένη τοποθέτηση προβοκατόρικη και αναμενόμενη υπενθυμίζοντας ότι το 80% του συνόλου των ενισχύσεων κατευθύνεται στο 20% που είναι μεγαλοαγρότες επιχειρηματίες ενώ οι μικρομεσαίοι παίρνουν τα ψίχουλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog