..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2016

ΘΑΝ. ΠΑΦΙΛΗΣ - ΧΡ. ΚΑΤΣΩΤΗΣ. Συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας


Το σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό και τις επιπτώσεις στους εργαζόμενους στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης και Χρήστος Κατσώτης στη Βουλή με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (ΠΟΑΞΙΑ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΠΟΕΠΛΣ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΟΕΥΠΣ), της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος (ΕΑΠΣ), της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος (ΠΕΑΛΣ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ).

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις δρομολογούμενες αντιασφαλιστικές και αντεργατικές αλλαγές, όπως και τη δυσπιστία τους απέναντι σε διάφορες υποσχέσεις που λαμβάνουν κυβερνητικά κέντρα, ότι οι ίδιοι ως κλάδος θα διασωθούν, στη γνωστή λογική του συστήματος «διαίρει και βασίλευε». Εστίασαν εξάλλου στις ιδιαιτερότητες που αντιμετωπίζουν ως εργαζόμενοι των συγκεκριμένων κλάδων. Αναγνώρισαν, δε, την ανάγκη αγώνα ενάντια στον αντεργατικό ολετήρα.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ξεκαθάρισαν ότι η επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων δεν γίνεται γενικώς και αορίστως λόγω μνημονίων ή λόγω ανικανότητας και κακών χειρισμών των προηγούμενων ή της τωρινής κυβέρνησης. Υπογράμμισαν ότι αποτελεί στρατηγική επιλογή του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων, των κομμάτων που το υπηρετούν, της ΕΕ, ώστε να απαλλαγεί το κεφάλαιο ακόμα κι από αυτές τις εναπομείνασες ελάχιστες «υποχρεώσεις» που είχε αναλάβει απέναντι στο σύστημα της Κοινωνικής Ασφάλισης όπως το ξέραμε.

Επίσης υπογράμμισαν ότι λύση απέναντι στην εντεινόμενη αντεργατική επίθεση είναι η συμπόρευση με το λαό στους δρόμους του αγώνα.

Οι θέσεις του ΚΚΕ για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας

Εξάλλου, οι βουλευτές του ΚΚΕ ενεχείρισαν στους εκπροσώπους των εργαζομένων τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας κωδικοποιημένα τις σχετικές θέσεις του Κόμματος, όπου μεταξύ άλλων τονίζεται: «Το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, μαζί με όλο τον υπόλοιπο λαό βιώνει και υφίσταται τα δεινά της καπιταλιστικής κρίσης, τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, καθώς και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Υλοποιούν την πολιτική της ΕΕ, του ΔΝΤ και του ΟΟΣΑ, με στόχο την αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου».

Επιπλέον σημειώνεται: «Το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας δεν πρέπει να έχει την παραμικρή αυταπάτη για τις προθέσεις της κυβέρνησης. Αλλωστε η κυβέρνηση εισηγητικά στο σχέδιο-έκτρωμα για το Ασφαλιστικό ξεκαθαρίζει ότι "το Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης λειτουργεί με ενιαίους κανόνες (...) Τα θέματα του νόμου αυτού που αναφέρονται στους λειτουργούς του Δημοσίου, τους στρατιωτικούς, θα ρυθμιστούν με όμοιο τρόπο με ειδικό συνταξιοδοτικό νόμο". Καμία επανάπαυση, κανένας εφησυχασμός, καμία αυταπάτη στις νέες υποσχέσεις περί δήθεν εξαίρεσης».

Επίσης αναφέρεται: «Η παραπέρα ενοποίηση των Ταμείων θα φέρει και εξομοίωση προς τα κάτω συνολικά τις παροχές σε Υγεία - περίθαλψη - φάρμακο. Η κυβέρνηση πονηρά κλείνει το μάτι στο προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας, για τη δυνατότητα ίδρυσης επαγγελματικών ταμείων. Η λογική "το ταμείο μου", η "κατηγορία μου", ο διαχωρισμός του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα, οι διαχωρισμοί νέοι - παλιοί ασφαλισμένοι, που στόχο είχαν τη διαίρεση ανάμεσα σε κατηγορίες εργαζομένων και υπαλλήλων, διευκολύνουν την εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης».

Παρακάτω υπογραμμίζεται : «Το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας έχει σωρευμένη εμπειρία από την εφαρμογή όλα τα χρόνια της κρίσης, των αντιλαϊκών πολιτικών τόσο σε εσάς τους ίδιους όσο και στις οικογένειές σας. Το ΚΚΕ σας καλεί να βγάλετε τα απαραίτητα συμπεράσματα. Απέναντι σε όλες αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων, που διαχρονικά και προ κρίσης εφαρμόζονται, το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας έχει υποχρέωση να αφουγκραστεί μαζί με τα δικά του προβλήματα και τα οξυμένα προβλήματα που καθημερινά αντιμετωπίζει ο λαός μας. Να παλέψει στο πλάι του λαού μας για το κοινωνικό δικαίωμα της αποκλειστικά δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης για όλο το λαό. Να αντιδράσει τώρα μαζικά και αποφασιστικά για να μην έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο-έκτρωμα».

Τέλος, επαναλαμβάνεται ότι «το ΚΚΕ θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις για ενιαίο υποχρεωτικό αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν καθολικό σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης» στη βάση συγκεκριμένου πλαισίου διεκδικήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog