..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Τα παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ με τους .....αγρότες!!!!!


Παιχνίδια με τους αγρότες παίζει η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις δίκαιες αντιδράσεις τους με αιχμή το Φορολογικό - Ασφαλιστικό. 
Ετσι, σε τηλεοπτική του εμφάνιση, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης παραδέχτηκε ότι οι αγρότες θα επιβαρυνθούν με αύξηση των εισφορών, αλλά προσπάθησε να την ωραιοποιήσει. 

Για να χρυσώσει μάλιστα το χάπι, είπε ότι η κυβέρνηση, μέσω της ΚΑΠ, ετοιμάζεται να μοιράσει στους αγρότες 3,5 δισ. ευρώ. Επειδή ο υπουργός κάνει πως δεν ξέρει, για να του φρεσκάρουμε τη μνήμη αναφορικά με τα μέτρα για τους αγρότες, του θυμίζουμε ότι: Η πραγματική επιβάρυνση για ένα αγροτικό νοικοκυριό, όπου εργάζονται ο άνδρας και η σύζυγός του κι έχουν καθαρό εισόδημα έως 10.000 ευρώ το χρόνο, το συνολικό ποσό για φόρο και Ασφάλιση που θα κληθεί να πληρώσει, θα ξεκινήσει από τα 5.400 ευρώ το 2016, θα ανεβεί στα 7.613 ευρώ το 2017, στα 7.951 ευρώ το 2018 και θα φτάσει στα 8.288,5 ευρώ το 2019! 

Του θυμίζουμε ακόμα ότι τα 3,5 δισ. τα οποία ισχυρίστηκε ότι πάνε γενικά στους αγρότες, τα καρπώνονται οι λίγοι μεγαλοαγρότες επιχειρηματίες και όχι η πλειοψηφία των μικρομεσαίων αγροτών που παίρνουν τα κουτσουρεμένα ψίχουλα των ενισχύσεων της ΚΑΠ. 

Τέλος, του λέμε και τούτο: Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, μ' όσο θράσος κι αν πας να το σερβίρεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog