..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Μας ρίχνουν το δόλωμα για να .....τσιμπήσουμε!!!!


Το γνωστό προπαγανδιστικό τρικ επαναφέρουν όλο και πιο συχνά τα στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να σώσουν κάπως τις εντυπώσεις για την «καταιγίδα» των αντιλαϊκών μέτρων που φέρνουν το ένα πίσω από το άλλο. 

Πότε ο Κατρούγκαλος και οι λοιποί ορκίζονται ότι θα σώσουν το Ασφαλιστικό που του βάζουν ταφόπλακα, αφού οι συντάξεις τις οποίες κόβουν κι άλλο, «θα αυξηθούν ανάλογα με την πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών», κάπου και κάποτε τα επόμενα χρόνια. Και πότε ο Φίλης ανακοινώνει 20.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών «αναλόγως της πορείας των δημόσιων οικονομικών». 

Πρόκειται, στην ουσία του, για το γνωστό παραμύθι ότι τάχα η καπιταλιστική ανάπτυξη, στην οποία ο λαός πρέπει να βάλει πλάτη, θα σημάνει και «χρυσά κουτάλια» για τους εργαζόμενους. Αλλά ήρθαν δεύτεροι, αφού τα ίδια έλεγαν όλα τα προηγούμενα χρόνια οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ όταν τσάκιζαν δικαιώματα, τότε για να διατηρηθούν - όπως λέγανε - «οι υψηλοί ρυθμοί (καπιταλιστικής) ανάπτυξης». Κανείς εργαζόμενος και νέος να μην τσιμπήσει στην άθλια προπαγάνδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog