..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Τι θα γινόταν αν ο Τσίπρας απαντούσε: Είναι ο λαός ΗΛΙΘΙΕ!!!!


Ο Σόϊμπλε είπε στον Τσίπρα ότι «είναι η εφαρμογή ηλίθιε». 

Τι θα γινόταν λοιπόν αν ο Τσίπρας είχε πολιτικό ανάστημα και απαντούσε στον Σόϊμπλε επί τόπου δημόσια: 

"Είναι ο λαός ηλίθιε, Είναι οι ανθρώπινες ζωές ηλίθιε, Είναι τα ανθρώπινα όνειρα ηλίθιε".

Τι θα γινόταν αν θύμιζε το παρελθόν των Γερμανών κατά τον Β΄ ΠΠ και τα χρέη που έχουν προς την Ελλάδα;

Τι θα γινόταν αν θύμιζε στον κ. Σόϊμπλε το ρόλο των γερμανικών εταιριών στα διάφορα κράτη;

Φυσικά κάνουμε μόνο υποθέσεις, γιατί δεν έχουμε εθνικούς ηγέτες, αλλά μόνο εντολοδόχους πολιτικούς κοτζαμπάσηδες.

Για φανταστείτε τι θα γινόταν αν για παράδειγμα έλεγε κάτι τέτοιο ο Σόϊμπλε στον Ερντογάν ή στον Πούτιν κ.λ.π. Βρήκε τον πολύ λίγο πολιτικά Τσίπρα  και κουνήθηκε. Όσοι βλέπουν ότι είναι άλλα τα μεγέθη των προαναφερθέντων, τότε απλά υποτιμάμε το έθνος μας, υποτιμάμε τους εαυτούς μας.

Είναι λοιπόν φανερό ότι με  "ηγέτες" σαν τον Τσίπρα, δεν έχουμε κανένα μέλλον ως έθνος. Ο ευτελισμός μας συνεχίζεται, το ίδιο και η πορεία μας προς τον πάτο.

Θήβα N. R

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog