..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Συγκέντρωση επιστημονικών φορέων: Δυο συνθήματα με διαφορετικό νόημα!!!!!


Είναι η στιγμή που μπλοκ των διαδηλωτών της χτεσινής κινητοποίησης των επιστημονικών φορέων φτάνουν στην πλατεία Συντάγματος. 

Ηδη, επάνω στην πλατεία, το μπλοκ των αγωνιστικών δυνάμεων και των Επιτροπών Αγώνα με τις σημαίες και τα πανό τους φωνάζουν το σύνθημα: «Μαζί με τους εργάτες και όλο το λαό να μην περάσει λέμε το Ασφαλιστικό...»! 

Εκείνη τη στιγμή, μια ομάδα από το μπλοκ των δικηγόρων, μαζί με συνδικαλιστικά τους στελέχη, πλησιάζει προς τον «Αγνωστο Στρατιώτη» και φωνάζει συνθήματα όπως: «Ανοίξτε τις πόρτες να φύγουνε οι κότες..!». 

Θα μπορούσε κάποιος να μιλήσει για γραφικότητες, αν γύρω από το Ασφαλιστικό δεν κρίνονταν η ζωή και το μέλλον χιλιάδων και χιλιάδων ανθρώπων. Και όμως, τα δύο αυτά συνθήματα, όπως ακούγονταν στην πλατεία, δείχνουν δύο διαφορετικές αντιλήψεις, αποτυπώνουν τη διαπάλη που διεξάγεται στο κίνημα: 

Από τη μια, αυτοί που μάχονται για να μην περάσει η αντιλαϊκή πολιτική. 

Από την άλλη, οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες που αξιοποιούν τη δίκαιη δυσαρέσκεια των επιστημόνων και προσπαθούν να τη στρέψουν σε ανώδυνα κανάλια. 

Οσο μάλιστα η γραμμή αυτή παραμένει κυρίαρχη στους φορείς των επιστημόνων, τόσο ελλοχεύει ο κίνδυνος αυτά που τελικά θα «ξεπουπουλιαστούν» να είναι τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog