..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Οταν οι κότες φεύγουν από του Μαξίμου και πάνε στη ......Στυλίδα!!!!!


Σε συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό, χτες, ο δήμαρχος Στυλίδας, Απ. Γκλέτσος, εκπροσωπώντας το Συντονιστικό των αγροτών της Φθιώτιδας, ανέλυσε το πλαίσιο με το οποίο καλούν τον κόσμο να συμμετάσχει στα μπλόκα. 

Οπως είπε, «κάνουμε το καθήκον μας σαν πολίτες εργαζόμενοι, σαν πατριώτες. Καλούμε όλους τους Ελληνες στους δρόμους όχι για να αντιπολιτευθούμε κάποιον, αλλά για να ενισχύσουμε τη διαπραγμάτευση. Δεν αντιπολιτευόμαστε (...) Είμαστε εδώ γιατί θέλουμε να στείλουμε μηνύματα στους δανειστές στις Βρυξέλλες και να ξέρουν αυτοί που διαπραγματεύονται τώρα, αυτοί που είναι εκεί, ο Κατρούγκαλος, ο Τσακαλώτος, ο κύριος πρωθυπουργός, ότι έχουνε πίσω Ελληνες όρθιους. Και όχι Ελληνες καθισμένους και μαλθακούς». 

Αξία δεν έχει, βέβαια, το ποιος τα λέει αυτά, αλλά το τι εκπροσωπεί. Κι εδώ είναι καθαρό ότι ο δήμαρχος Στυλίδας μιλάει εξ ονόματος του Συντονιστικού, καλώντας τους αγρότες να βγουν στο δρόμο για να στηρίξουν την κυβέρνηση και τη διαπραγματευτική της ισχύ! Δηλαδή, να σταθούν δίπλα στον Κατρούγκαλο, στον Τσακαλώτο και τον πρωθυπουργό για να περάσει το δικό τους σχέδιο για το Φορολογικό και το Ασφαλιστικό, το οποίο ενσωματώνει τις κατευθύνσεις της ΚΑΠ και στέλνει μια ώρα αρχύτερα εκτός παραγωγής τους φτωχούς και μεσαίους αγρότες. Τέτοιες λογικές οδηγούν τους αγρότες σε ήττα, πριν ακόμα φτάσουν στα μπλόκα, και πρέπει να απομονωθούν.

 Η επιβίωσή τους περνάει μέσα από τη σύγκρουση με την κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική, όπως την εκφράζουν τόσο η κυβέρνηση όσο βέβαια και η ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog