..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Σοβαροί κλυδωνισμοί στις Χρηματαγορές. Έκλεισαν ξανά τα χρηματιστήρια στην Κίνα μετά την πτώση 8% κατά το άνοιγμα


Συνεχίζονται οι σοβαροί κλυδωνισμοί που εκδηλώνονται τις τελευταίες εβδομάδες στις διεθνείς χρηματαγορές, αντανακλώντας τη βαθιά ανησυχία που υπάρχει σχετικά με την ασθενική ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας.

Στην Κίνα, οι χρηματιστηριακές συναλλαγές διακόπηκαν για δεύτερη φορά μέσα στην ίδια εβδομάδα, 30 λεπτά μετά το άνοιγμα των αγορών, όταν οι τιμές των μετοχών κατρακύλησαν κατά περισσότερο από 8% προκαλώντας την αυτόματη διακοπή των συναλλαγών.

Τα χρηματιστήρια της Σανγκάης και του Σεντζέν σταμάτησαν τη λειτουργία τους μετά την πτώση κατά 7,32% και 8,35% των χρηματιστηριακών δεικτών με τη λειτουργία του μηχανισμού αυτόματης διακοπής των συναλλαγών. Παράλληλα, η Ρυθμιστική Αρχή επέβαλε περιορισμούς στην πώληση μετοχών.

Παράλληλα, η κεντρική τράπεζα επιτάχυνε την υποτίμηση του γιουάν στο χαμηλότερο επίπεδό του από το 2011, σε μία προσπάθεια ενίσχυσης των κινεζικών εξαγωγών απέναντι στη μεγαλύτερη του αναμενόμενου πτώση της δραστηριότητας της κινεζικής οικονομίας.

Πτώση σε Τόκιο και Νέα Υόρκη

Με πτώση άνοιξε σήμερα το χρηματιστήριο και στο Τόκιο, επηρεασμένο από την πτώση των ξένων αγορών. Το πρώτο λεπτό των συναλλαγών, ο δείκτης Nikkei κατέγραφε πτώση 51,55 μονάδων (-0.28%), φθάνοντας στις 18.139,77 μονάδες. Ο γενικός δείκτης Topix κατέγραφε πτώση 4,94 μονάδων (-0.33%), φθάνοντας στις 1.483,90 μονάδες.

Νωρίτερα το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης είχε κλείσει επίσης με σημαντική πτώση, παρασυρόμενο από τη νέα μείωση των τιμών του πετρελαίου και την υποχώρηση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 16.906,51 μονάδες, χάνοντας 252,15 μονάδες ή -1,47%. Ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας υποχώρησε στις 4.835,76 μονάδες, μειωμένος κατά 55,67 μονάδες ή -1,14%. Ο διευρυμένος δείκτης Standard & Poors' 500, τον οποίο παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι επενδυτές, έχασε 1,31% και έκλεισε στις 1.990,26 μονάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog