..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Ο Αλέξης Τσίπρας και η τρομοκρατία του ISIS!!!!!!!!!!!!!!


Ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε - στη διάρκεια της συνέντευξής του στην ΕΡΤ - ότι πρέπει «όλοι να ενωθούν» για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών και της τρομοκρατίας. Στην πραγματικότητα, ο Αλ. Τσίπρας φτιάχνει προσχήματα για την πιο ενεργό συμμετοχή της χώρας στον εξελισσόμενο πόλεμο στη Μέση Ανατολή. Πρόκειται για μια επικίνδυνη θέση, που εμπλέκει τη χώρα ακόμα περισσότερο στον ενδοϊμπεριαλιστικό ανταγωνισμό. Και γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνη καθώς καλλιεργεί φιλοπόλεμο κλίμα μέσα στο λαό, που καλείται να στηρίξει την εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Θυμίζουμε ότι πριν από μερικές βδομάδες η κυβέρνηση δήλωνε πως η Ελλάδα θα αποτελέσει έναν παράγοντα σταθερότητας, μια νησίδα ασφάλειας σε ένα περιβάλλον που μυρίζει μπαρούτι, παρόλο που συμμετέχει στις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, που η αστική της τάξη διεκδικεί ρόλο «παίκτη» στις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις. Αν από την αρχή αυτή η διαβεβαίωση έμοιαζε ουτοπική, σήμερα αποκαλύπτεται σε ολοκάθαρη κοροϊδία.
Παρατηρείστε τις σημαίες όταν διαπραγματεύονταν ο Ολάν 

Προκειμένου, λοιπόν, να στηρίξει προπαγανδιστικά αυτές τις επιλογές δηλώνει ότι σήμερα «αναδεικνύεται ένας κοινός εχθρός στη διεθνή σκακιέρα, που είναι ο εχθρός της φονταμενταλιστικής τρομοκρατίας, όπου πρέπει να αναγκάσει όλες τις δυνάμεις, όπως έγινε κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου όλοι είπαν, παρά τις διαφορές μας, πρέπει να ενωθούμε απέναντι στο ναζισμό».

Ομως, ο Αλ. Τσίπρας, πέρα από τη διαστρέβλωση της Ιστορίας, κάνει και κάτι άλλο: Συσκοτίζει το γεγονός ότι η «φονταμενταλιστική τρομοκρατία», για την οποία ζητάει ενότητα στην αντιμετώπισή της, δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα δημιούργημα των ίδιων των ιμπεριαλιστών. Απ' αυτούς στηρίχθηκε, χρηματοδοτήθηκε, εκπαιδεύτηκε και εξοπλίστηκε ενάντια στον Ασαντ. Αξιοποιείται και σήμερα ως πρόσχημα για κλιμάκωση της επέμβασης.

Μπροστά μας ξεδιπλώνεται μια ιμπεριαλιστική σύγκρουση κι αυτό που πρέπει να είναι καθαρό σ' όλους είναι σε ποια βάση γίνεται αυτός ο πόλεμος. Κι αυτή δεν είναι άλλη από τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Γι' αυτά τα συμφέροντα ο λαός δεν πρέπει να θυσιαστεί, να επιλέξει ξένη σημαία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog