..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Εντολή Πούτιν «να καταστρέφονται» όσοι «απειλούν» τις ρωσικές δυνάμεις στη Συρία


Όποια δύναμη απειλεί τις ρωσικές δυνάμεις οι οποίες επιχειρούν στη Συρία, πρέπει να καταστρέφεται αμέσως, τόνισε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν, μιλώντας την Παρασκευή σε εκδήλωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

«Οποιοιδήποτε στόχοι απειλούν τις στρατιωτικές μας δυνάμεις ή τις υποδομές μας στο έδαφος της Συρίας πρέπει να καταστρέφονται άμεσα», τόνισε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε ακόμη ότι η στρατιωτική δράση της χώρας του στη Συρία έχει να κάνει και με την εσωτερική ασφάλεια της Ρωσίας σε σχέση με τις εξτρεμιστικές απειλές.

Στο μεταξύ ο εκπρόσωπος του Πούτιν, σχολιάζοντας την ανακοίνωση που εξέδωσε η συριακή αντιπολίτευση έπειτα από τις διήμερες συνομιλίες που είχε στο Ριάντ, δήλωσε ότι ο συριακός λαός είναι αυτός που θα πρέπει να συζητήσει για το μέλλον του προέδρου του Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Η μοίρα του Άσαντ θα πρέπει να συζητηθεί από τους ίδιους τους Σύρους όχι τη Ρωσία», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Ντμίτρι Πεσκόφ και πρόσθεσε: «Οι προσπάθειές μας τώρα επικεντρώνονται στην κατάρτιση των καταλόγων με αυτές που θα πρέπει να χαρακτηριστούν ως τρομοκρατικές οργανώσεις και αυτές που θα θεωρηθούν ότι ανήκουν στη μετριοπαθή αντιπολίτευση, οι οποίες μπορούν και θα πρέπει να μετάσχουν στην πολιτική ρύθμιση (...) Υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ ορισμένων χωρών. (Όμως) αρχίζει να υπάρχει μια προσέγγιση στις θέσεις», κατέληξε.

Η διάσκεψη στη Σαουδική Αραβία εκπροσώπων συριακών πολιτικών παρατάξεων και ανταρτικών οργανώσεων κατέληξε χθες σε συμφωνία για τη σύσταση ενός κοινού σώματος που θα προετοιμάσει τις προτεινόμενες ειρηνευτικές συνομιλίες με την κυβέρνηση του Άσαντ, αλλά επέμεινε στο αίτημα να εγκαταλείψει ο Σύρος πρόεδρος την εξουσία.

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog