..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Ανήλικος νεαρός γρονθοκόπησε τον πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι

                                        Την ώρα της επίθεσης

O πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι δέχτηκε χθες μια γροθιά στο πρόσωπο από ένα νεαρό, κατά τη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποιεί ενόψει των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής, στη γενέτειρά του Γαλικία.

Όπως καταγράφηκε στα πλάνα που μετέδωσαν ισπανικά τηλεοπτικά δίκτυα, ο Ραχόι περπατούσε στους δρόμους της πόλης Ποντεβέδρα όταν ο δράστης, που στεκόταν δίπλα του τον γρονθοκόπησε ξαφνικά με δύναμη στο πρόσωπο.

Ο νεαρός, που είναι ανήλικος, συνελήφθη, όπως επιβεβαίωσε η αστυνομία. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο 17χρονος δήλωσε «πολύ χαρούμενος που το έκανα», ενώ αιτιολόγησε την πράξη του με αναφορές στις περικοπές και τη διαφθορά. Ο νεαρός είναι κάτοικος της Ποντεβέδρα και δεν έχει ιστορικό παραβατικότητας, όπως δήλωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο 60χρονος πρωθυπουργός δεν τραυματίστηκε, ωστόσο εμφανίστηκε αργότερα με ένα κατακόκκινο σημάδι στο πρόσωπό του. Ο Ραχόι συνέχισε πάντως κανονικά το πρόγραμμά του μετά το περιστατικό. Αργότερα έστειλε ένα μήνυμα σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης με το οποίο εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς όσους εξέφρασαν την υποστήριξή τους προς το πρόσωπό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog