..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Ρεσιτάλ υποκρισίας και κοροϊδίας από τον Αλ. Τσίπρα!!!!!!


Ρεσιτάλ υποκρισίας από τον πρωθυπουργό περί προστασίας και ευαισθησίας των κοινωνικά αδύναμων.

Μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ προκλητικά ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνησή του εγγυάται «την πολιτική σταθερότητα, την κοινωνική συνοχή εντός της χώρας, δίνοντας μάχες για να υπερασπιζόμαστε τους πιο αδύναμους, στα πλαίσια μιας συμφωνίας δύσκολης που έχει όμως προοπτική διεξόδου, και να κερδίζουμε και μάχες σημαντικές».

Οι ισχυρισμοί αυτοί, έρχονται λίγες ώρες πριν κατατεθεί στη Βουλή για ψήφιση -και μάλιστα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος- το τρίτο πακέτο των προαπαιτούμενων που σφαγιάζει τα δικαιώματα του λαού και της εργατικής τάξης καθώς μεταξύ άλλων προβλέπει την περαιτέρω απελευθέρωση της ενέργειας αλλά και την παράδοση στα «κοράκια» των «κόκκινων δανείων».

Επιδόθηκε σε ένα ρεσιτάλ υποκρισίας όσον αφορά και το ασφαλιστικό δηλώνοντας ότι δεν πληγούν οι συντάξεις την ώρα που τη μείωσή τους προβλέπει το τρίτο μνημόνιο που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τα άλλα κόμματα, πλην του ΚΚΕ, το ψήφισαν παραμονές του Δεκαπενταύγουστου.

Όσον αφορά την εξωτερική πολιτική, επανέλαβε την επικίνδυνη για - τον ελληνικό λαό και όχι μόνο - πρόθεσή του για περαιτέρω συμμετοχή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «δεν πρόκειται να σταματήσουμε να εγγυόμαστε, μέσα από τις πρωτοβουλίες μας, στο πλαίσιο μιας στρατηγικής, πολυδιάστατης και ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής, να εγγυόμαστε τη διεθνή θέση της χώρας, όπως ακριβώς πράττουμε μέχρι σήμερα», διεκδικώντας ουσιαστικά αναβαθμισμένο ρόλο της αστικής τάξης στην ευρύτερη περιοχή. 

Κατά τα λοιπά, ο Αλ. Τσίπρας επανέλαβε ως σημαντική επιτυχία την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών - τρίτη κατά σειρά - που θα διασφαλίσει την «ανάκτηση της εμπιστοσύνης των αγορών», προς όφελος των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου. Μιλώντας «για μάχη αναδιανομής» έκανε λόγο για ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας που σημαίνει ζεστό χρήμα στους μονοπωλιακούς ομίλους και «ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο», αποκρύπτοντας ότι αυτή η ανάπτυξη θα στηρίζεται πάνω στα τσακισμένα δικαιώματα της εργατικής τάξης.

Όσον αφορά το ρόλο του κόμματός του, επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασε το «πλήγμα που δέχτηκε το περασμένο καλοκαίρι» με την αποχώρηση στελεχών που κατείχαν και κυβερνητικές θέσεις, και υπογράμμισε ότι «πρέπει να αποκτήσει ρόλο συνυπευθυνότητας και οργανικής σύνδεσης με την Κυβέρνηση, (...) να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο και στη διαμόρφωση και την μετατόπιση των κοινωνικών συσχετισμών, (...) μέσα από τη συνεχή και αυτόνομη παρουσία του σε διάφορους χώρους», καλώντας ουσιαστικά στη συμβολή όλων ώστε να εξασφαλιστεί η συνενοχή και η συναίνεση του λαού στην ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog