..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Αλέξης Τσίπρας: ''Είδομεν το φως το αληθινόν'',ἐλάβομεν Πνεῦμα ἐπουράνιον!!!! είπε στη νέα συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο.






Με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Χάσαμε το λογαριασμό με τον Αλέξη Τσίπρα στο πόσες φορές συναντήθηκε με το Αρχιεπίσκοπο από τη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία της χώρας.

Το στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού δεν πήρε ξεκάθαρη θέση στα παρακάτω τρία δημοσιογραφικά ερωτήματα:

1) Προσπαθεί να ζητήσει συγχώρεση κλείνοντας ραντεβού για εξομολόγηση; 
2)Μήπως κλείνει θέση για να γίνει καλογεράκι σε μοναστήρι, όταν χάσει τη θέση του πρωθυπουργού; και
3) να του γίνει κάποιος εξορκισμό για να αποβάλλει από μέσα του τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο;

Παρόντες ήταν ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου και οι μητροπολίτες Ηλείας Γερμανός και Σιδηροκάστρου Μακάριος.

Το γραφείο του πρωθυπουργού πάντως, σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως «στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε το κλίμα συνεργασίας Πολιτείας και Εκκλησίας, για την αντιμετώπιση επειγόντων κοινωνικών προβλημάτων, όπως το Προσφυγικό και η ακραία φτώχεια».

Συμφωνήθηκε να επανασυσταθεί η Μεικτή Επιτροπή Κράτους - Εκκλησίας υπό την προεδρία του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, με πρώτο θέμα συζήτησης την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι «ενόψει της Συνταγματικής Αναθεώρησης θα συσταθεί μεικτή επιτροπή νομικών, που θα συζητήσει και θα καταγράψει τα ζητήματα που σχετίζονται με τους διακριτούς ρόλους Εκκλησίας και Κράτους». 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog