..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Στο «κόκκινο» η προσπάθεια χειραγώγησης του λαού και ενσωμάτωσης του κινήματος!!!!


Με το εφεύρημα της ...«εμπροσθοβαρούς συμφωνίας», κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ κοροϊδεύουν το λαό πως δεν πρόκειται να παρθούν άλλα αντιλαϊκά μέτρα, ότι δηλαδή οι θυσίες του όπου να 'ναι τελειώνουν. Μάλιστα, η προσπάθεια απόσπασης της λαϊκής ανοχής, αν όχι συναίνεσης, συμπληρώνεται με την κάλπικη υπόσχεση μιας κάποιας ανταμοιβής, καθώς υποστηρίζουν ότι η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης θα «ελαφρύνει» κατά τι το βάρος που έχει φορτωθεί στην πλάτη του λαού.

Στο πλαίσιο αυτό, την περασμένη βδομάδα έδωσαν και πήραν οι κομπασμοί των προπαγανδιστικών τους επιτελείων περί διάψευσης όσων μιλούσαν για εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις, που κατά την άποψή τους εξελίσσονται σε ...θρίαμβο, καθώς - όπως ισχυρίζονται - θετική έκβαση θα έχουν τα ζητήματα των «κόκκινων» δανείων - πλειστηριασμών, των 100 δόσεων (!), του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, ενώ αποσυνδέεται η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών απ' την πρώτη «αξιολόγηση».

Σε μια επικοινωνιακή «αντεπίθεση» με στόχο τις λαϊκές συνειδήσεις, έφτασαν να αυτοχαρακτηρίζονται «θύματα της επιτυχίας τους» και να αναφέρονται σαν σε επιτυχίες σε ρυθμίσεις που δεν αναιρούν ούτε κατ' ελάχιστο τον αντιλαϊκό χαρακτήρα των μέτρων που αφορούν.

Την αρχή έκανε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, υποστηρίζοντας (στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, το Σάββατο 7/11) ότι η κυβέρνηση αποδεικνύει πως μπορεί να υλοποιεί και τις δεσμεύσεις απέναντι στους «εταίρους», αλλά και απέναντι στο λαό που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ - όπως είπε - στη βάση της δέσμευσης για «προστασία των αδυνάτων και διατήρηση της κοινωνικής συνοχής». Εξηγώντας τι εννοεί, πρόσθεσε ότι θα προστατευτεί «η πρώτη κατοικία των αδυνάτων», ομολογώντας ουσιαστικά ότι για όσα λαϊκά νοικοκυριά βρίσκονται πάνω από το όριο της φτώχειας, δρομολογείται η άρση ακόμα και αυτής της ανεπαρκέστατης προστασίας από πλειστηριασμούς που υπάρχει σήμερα.

Ο Αλ. Τσίπρας, στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, χαρακτήρισε «θετική εξέλιξη το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν υποχώρησε στα ανοιχτά ζητήματα ("νόμος Κατσέλη", 100 δόσεις, ΦΠΑ στην Εκπαίδευση)» και επιτυχία την «εκ των πραγμάτων αποσύνδεση της πρώτης αξιολόγησης από τη διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών». Οριοθετώντας τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης, έθεσε ως προτεραιότητα την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων εντός της βδομάδας, ώστε να δοθεί την ερχόμενη Δευτέρα το «πράσινο φως» από την Ομάδα Εργασίας του Γιούρογκρουπ (EWG) και τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM) για την εκταμίευση των 10+2 δισ. ευρώ.

Στο ίδιο πνεύμα και με τον ίδιο στόχο, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ολγα Γεροβασίλη, ισχυρίστηκε ότι «ήδη εφαρμόζουμε μέτρα ελάφρυνσης και προστασίας των πιο αδύναμων συμπολιτών μας», την ίδια ώρα που η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης βαθαίνει παραπέρα τη χρεοκοπία των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, ενώ ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Ρήγας, έκανε λόγο για «στοιχεία ενός παράλληλου προγράμματος, με μέτρα που να μην ανακατανέμουν τη φτώχεια, αλλά να στοχεύουν στην αναδιανομή των βαρών και των εισοδημάτων, προς όφελος των λαϊκών και των μεσαίων στρωμάτων».

"Ρ" 15112015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog