..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος στη βουλή: Δίνετε στους εφοπλιστές αφορολόγητο πετρέλαιο ενώ ο κόσμος παγώνει


Για «σχέδιο αποπροσανατολισμού», «άγονη αντιπαράθεση» και «κουρνιαχτό» με αφορμή της δηλώσεις Φίλη και με σκοπό να συγκαλυφθεί η συμφωνία της κυβέρνησης και των κομμάτων που ψήφισαν μαζί το μνημόνιο έκανε λόγο στην συζήτηση για το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.



Ο Νίκος Καραθανασόπουλος τόνισε πως αυτό το σχέδιο αποπροσανατολισμού βολεύει την κυβέρνηση αφού συγκαλύπτει την πολιτική της αλλά και ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι που εμφανίζονται να κάνουν αντιπολίτευση ενώ στρατηγικά συμφωνούν με τις αντιλαϊκές επιλογές.

Ανέφερε οτι η προσπάθεια αποπροσανατολισμού αξιοποιήθηκε και από τα ιδεολογικά παιδιά της ναζιστικής θεωρίας, δηλαδή τη Χρυσή Αυγή, αυτή της θεωρίας που είναι υπεύθυνη για τις θηριωδίες και τις γενοκτονίες γιατί μισεί τον άνθρωπο. Πρόσθεσε ότι έχουν το θράσος οι Χρυσαυγίτες να εμφανισθούν και ως πατριωτική δύναμη αυτοί που είναι απόγονοι των συνεργατών των κατακτητών, των Ναζί.

Για το νομοσχέδιο υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση αντιγράφει τις πρακτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων, φέρνοντας μέτρα ικανοποίηση των αναγκών του κεφαλαίο και, επικαλούμενος τα λαϊκά νοικοκυριά που κινδυνεύουν να τους κοπεί το ρεύμα και δεν έχουν θέρμανση το χειμώνα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ενέργεια, λέγοντας πως από κοινωνικό αγαθό γίνεται πανάκριβο εμπόρευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog