..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Ελλάδα: Πρωτιά και στην ........ανεργία!!! Μάθε παιδί μου γράμματα!!!


Ακόμα μία θλιβερή πρωτιά για τη χώρα μας συνιστούν τα ποσοστά της ανεργίας. Η Ελλάδα είναι πρώτη παγκοσμίως με 25,6%, δηλαδή, πάνω από ένας στους τέσσερις Έλληνες δεν έχει δουλειά.

Ακολουθεί η Ισπανία, που με 22,5% μαστίζεται επίσης από την ανεργία.

Η Γαλλία με 10,3% βρίσκεται περίπου στα ίδια επίπεδα με τον κοινοτικό μέσο όρο, ενώ η Τουρκία στα ίδια σχεδόν ποσοστά (9,6%) κυμαίνεται η ανεργία και στην Τουρκία.

Πολύ πιο χαμηλά είναι οι δείκτες της ανεργίας στη Γερμανία (6,4%), το Ηνωμένο Βασίλειο (5,6%), τη Ρωσία (5,4%), την Ινδία (5%) και την Κίνα (4%).

Οι δύο ασιατικές χώρες είναι, μάλιστα, πρωταθλήτριες και στην ανάπτυξη με 7,6% και 6,9% αντίστοιχα.

Ακολουθεί η Ινδονησία με 5%, ενώ οι υπόλοιπες χώρες μεταξύ των οποίων η Τουρκία, η Ρωσία, οι ΗΠΑ, η Γερμανία και η Γαλλία είναι κάτω από το 3%.



Στην πρώτη θέση με την μεγαλύτερη ανεργία στους νέους κατέχει η χώρα, παγκοσμίως. Τις τελευταίες θέσεις καταλαμβάνουν Γερμανία και Ιαπωνία.

Ειδικότερα το ποσοστό της ανεργίας στους νέους στην Ελλάδα έχει χτυπήσει "κόκκινο" και ανέρχεται στο 51,8%, ενώ την δεύτερη θέση καταλαμβάνουν η Ισπανία με ποσοστό 48,6%.

Την τρίτη θέση της λίστας καταλαμβάνει η Ιταλία με το ποσοστό της ανεργίας στους νέους να ανέρχεται στπ 40,5%, ενώ με μεγάλη διαφορά ακολουθεί η Γαλλία, με ποσοστό 24,1%.

Τις τελευταίες θέσεις της λίστας βρίσκονται η Γερμανία (7%)  και η Ιαπωνία (5,5%) οι οποίες έχουν και τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας

Με βάση το spectator οι χώρες με την μεγαλύτερη ανεργία στους νέους είναι οι εξής:

Greece: 51,8%

Spain: 48,6%

Italy: 40,5%

France: 24,1%

UK: 16,1%

India: 12,9%

US: 11,7%

Germany: 7%

Japan: 5.5%

enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog