..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Παρέμβαση του Θανάση Παφίλη στο Ρ/Σ ΕΡΑ: Ναι ο ΕΜΦΙΑ στα ενοικιαζόμενα δωμάτια, ΟΧΙ στα μεγάλα ξενοδοχεία


Την απαράδεκτη πολιτική της κυβέρνησης που επιχειρεί να μοιράσει τη φτώχεια, ώστε οι φτωχοί να πληρώνουν τους φτωχότερους και την ίδια ώρα ενισχύει το μεγάλο κεφάλαιο κατήγγειλε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, στην  ΕΡΑ το πρωί της Τετάρτης 14 Οκτώβρη 2015.



Υπογράμμισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να χτυπήσει τα λαϊκά και μεσαία εισοδήματα, ώστε οι μονοπωλιακοί όμιλοι να καταλάβουν το μερίδιο της αγοράς που έχουν οι αυτοαπασχολούμενοι, ενώ στο Ασφαλιστικό καταργεί τον κοινωνικό του χαρακτήρα, ώστε να εισέλθει το ιδιωτικό κεφάλαιο.

Έφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τον ξενοδοχειακό κλάδο, όπου η κυβέρνηση επιβάλλει ΕΝΦΙΑ στα ενοικιαζόμενα δωμάτια μικρών ιδιοκτητών και την ίδια ώρα απαλλάσσει από το χαράτσι μεγάλους ξενοδοχειακούς ομίλους. Επίσης, τη φορολόγηση ακόμη και των ετήσιων εκδηλώσεων που διοργανώνουν οι Σύλλογοι Γονέων και την ίδια ώρα την απαλλαγή των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται γύρω από λιμάνια και αεροδρόμια, με διαγραφή μάλιστα των χρεών τους. 

Μέσα στη Βουλή το ΚΚΕ είναι το μόνο που καταψήφισε όλα τα μνημόνια, εξήγησε στον κόσμο τι περιλαμβάνουν και είναι έτοιμο να κάνει  αυτό που πρέπει, να οργανώσει την πάλη του λαού, συνέχισε ο Θ. Παφίλης, προσθέτοντας ότι το ΚΚΕ με την πρότασή του για λαϊκή συμμαχία επιχειρεί να ενώσει τον κόσμο σε ταξική βάση ανεξάρτητα από το τι ψήφισε στις εκλογές, προκειμένου να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του και να αγωνιστεί κατά του κύριου αντιπάλου του, που είναι οι μονοπωλιακοί όμιλοι, αλλά και των κομμάτων που τους υπερασπίζονται.

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog