..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2015

Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας: Κλιμάκιο στις αγροτικές κινητοποιήσεις!!!! Μας δουλεύουν κανονικά!


Σε ανακοίνωση της με αφορμή το ξεκίνημα των αγροτικών κινητοποιήσεων στην Ημαθία σημειώνει:

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ αποτελούμενη από τον Χαμπίδη Δημήτριο, γεωπόνο,  μέλος της Κ .Ε. και τον Τσιάνο Δημήτρη,  κτηνοτρόφο, μέλος της γραμματείας του αγροτικού τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ, συμμετείχαν  στη συγκέντρωση των αγροτών στον κόμβο της ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ και συμπαραστάθηκαν στον αγώνα τους .  Διαβεβαίωσαν τους συγκεντρωμένους  ότι ο ΣΥΡΙΖΑ  είναι στο πλευρό τους,  το ίδιο και  η κυβέρνηση και το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης .Ο ίδιος  ο υπουργός κ. Αποστόλου σε συνάντηση που είχαν μαζί του , δήλωσε ότι συμφωνεί με τα δίκαια αιτήματα τους και θα αγωνιστεί να γίνουν αποδεκτά από την Τρόικα.

Για τα φορολογικά

Αναγνώριση της οικογενειακής εργασίας στο κόστος παραγωγής
Αναγνώριση των αποσβέσεων στο κόστος παραγωγής
Αφορολόγητο όπως στους υπαλλήλους 9.000
Αφορολόγητο των επιδοτήσεων μέχρι 12.000  
Χαμηλό συντελεστή για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες  11-13%.
Για την ασφάλεια του ΟΓΑ     
1) Δημιουργία κλίμακας με βάση το αγροτικό εισόδημα και τις ιδιόκτητες εκτάσεις
2 )Διαχωρισμός των ορεινών περιοχών.
Κάλεσαν επίσης τους αγρότες να συμμετέχουν ενεργά στη χάραξη της αγροτικής πολιτικής στην χώρα μας ξεκινώντας  με προτάσεις για την οργάνωση των συνεταιρισμών ώστε να συμπεριληφθούν στο σχέδιο νόμου που έχει δοθεί για δημόσια διαβούλευση .
Γιατί μόνο με συλλογικές μορφές οργάνωσης  είναι δυνατόν να υπάρξει ουσιαστική παρέμβαση στην αγορά για την υπεράσπιση της αξίας των αγροτικών  προϊόντων   και την διασφάλιση των κοινωνικών τους δικαιωμάτων .
Καλούμε τους αγρότες της Ημαθίας σε κοινό αγώνα με στόχους
Τη δίκαιη πληρωμή του μόχθου τους
Την αυτάρκεια της χώρας στη διατροφή
Να κάνουμε τον πρωτογενή και τον αγροτοδιατροφικό τομέα βασικό μοχλό ανάπτυξης της Ελλάδας .
Γραφείο τύπου Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

Πρόκειται για κανονικό δούλεμα. Αφού ψήφισαν τα βάρβαρα μέτρα τώρα εμφανίζονται ως σωτήρες της αγροτιάς και μάλιστα και ως αγωνιστές έναντι της τρόικας.

Οι αγρότες προφανώς και δεν είναι «ψάρια» για να «τσιμπήσουν» στα όσα τους σερβίρουν με στόχο να καθίσουν «ήσυχα στα αυγά τους»…

Απορώ όμως γιατί δεν τους κυνήγησαν. 

Υ.Γ Μπορούν να φανταστούν οι αγρότες εάν αυτή η κυβέρνηση δεν ήταν όπως γράφει η σχετική ανακοίνωση "στο πλευρό τους", τι παραπάνω θα πάθαιναν;

Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ 

2 σχόλια:

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog