..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Περιορισμός αναλήψεων σε μισθούς Δημοσίου και συντάξεις. Εκατομμύρια τα κέρδη των τραπεζών από την χρησιμοποίηση των καρτών!!!!


Σχέδιο που προβλέπει την υποχρεωτική χρήση καρτών στις συναλλαγές δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων και έλεγχο στις αναλήψεις μετρητών εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, όπως αποκαλύπτει το «Βήμα της Κυριακής».  

Το μέτρο αφορά περίπου 3,2 εκατομμύρια συνταξιούχους και εργαζόμενους στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, βασικός άξονας του σχεδίου είναι να περικοπεί σε αυτές τις κατηγορίες η εβδομαδιαία λήψη μετρητών από τις τράπεζες στα 150 ευρώ από τα 420 ευρώ που είναι σήμερα.

Τα υπόλοιπα χρήματα (μισθοδοσίας ή σύνταξης) θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο μέσω χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας, που θα φέρει εκατομμύρια κέρδη στις τράπεζες από τις προμήθειες.

Για το θέμα μίλησε στην πρωινή εκπομπή του «Mega» o Τρύφωνα Αλεξιάδης αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, καθώς όπως είπε η κυβέρνηση εξετάζει τη γενικευμένη εφαρμογή του πλαστικού χρήματος από 1/1/2016, στο όνομα της πάταξης της φοροδιαφυγής. 

1 σχόλιο:

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog