..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Ο εμπαιγμός της κυβέρνησης με τις συντάξεις!!!!


Μέσα στο Νοέμβρη θα καταθέσει η κυβέρνηση στη Βουλή το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό που συνιστά τη χαριστική βολή στον κοινωνικό χαρακτήρα του συστήματος ασφάλισης και έρχεται να ολοκληρώσει το έγκλημα που δεν πρόλαβαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Η «μεταρρύθμιση» που γίνεται με πρόσχημα τη βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού, ουσιαστικά μετατρέπει σε ατομική υπόθεση την ασφάλιση των εργαζομένων, απαλλάσσοντας κράτος και εργοδοσία από τις υποχρεώσεις τους, ενώ ανοίγει διάπλατα το δρόμο στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

Η κυβέρνηση επιδίδεται σε ένα ρεσιτάλ εμπαιγμού σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων αφού κάθε μέρα εμφανίζει και διαφορετικό σενάριο σε μία προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, να προλειάνει το έδαφος για τα χειρότερα που έρχονται, αλλά και να αποφύγει στο βαθμό του δυνατού το πολιτικό κόστος που θα επιφέρουν οι αντιλαϊκές της επιλογές.

Σε αυτό το πλαίσιο καθημερινά «διαρρέονται» σενάρια στη δημοσιότητα, κάθε μέρα και χειρότερα, ακόμη και από τον ίδιο τον υπουργό Εργασίας. Ανάμεσα σε αυτά, η μείωση των συντάξεων αρχικά για εκείνες άνω των 1.500 ευρώ. Λίγες μέρες μετά και συγκεκριμένα την Κυριακή, ο υπουργός κατέβασε αυτό το όριο κάτω από τα 1.000 ευρώ και τώρα πλέον η κυβέρνηση δεν εγγυάται ούτε αυτό.

Τη Δευτέρα ο Γ. Κατρούγκαλος εμφανίστηκε να προτείνει η κάλυψη των δημοσιονομικών στόχων στο Ασφαλιστικό να μην επιτευχθεί «κυρίως με τη μείωση συντάξεων, αλλά με την εισαγωγή άλλων πόρων στο σύστημα». Βέβαια, αυτό το «κυρίως», που χρησιμοποίησε, σημαίνει ότι και μειώσεις θα γίνουν, και θα ληφθούν άλλα μέτρα που θα ανατρέπουν πλήρως το ασφαλιστικό σύστημα έτσι όπως το γνωρίσαμε εδώ και δεκαετίες, όπως για παράδειγμα μια έκτακτη εισφορά.

Σε κάθε περίπτωση, οι νέες περικοπές στις συντάξεις και το ακριβές ύψος τους, όσο και η δομή της «νέας αρχιτεκτονικής» θα ανακοινωθούν μετά τη συμφωνία με τους «θεσμούς» και είναι παραπάνω από βέβαιο πως τα χαρακτηριστικά της θα είναι άκρως αντιδραστικά και αντεργατικά, σε βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog