..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2015

Αλέξης Τσίπρας: Βρισκόμαστε στο τρίγωνο της αποσταθεροποίησης!!!!

Πέρα από τα σόου με τα... τζάκετ και τα πιλοτήρια, υπάρχει και το «ψητό», της βαθύτερης εμπλοκής της χώρας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Στο «τρίγωνο αποσταθεροποίησης» και τις «σύνθετες προκλήσεις που έχουμε ως χώρα να αντιμετωπίσουμε», μέσω και των Ενόπλων Δυνάμεων, αναφέρθηκε χτες ο Αλ. Τσίπρας, παραπέμποντας στην προσπάθεια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να πετύχει τη γεωστρατηγική αναβάθμιση των εγχώριων μονοπωλίων στην ευρύτερη περιοχή, στην κόντρα τους με άλλα κεφάλαια.

Συγκεκριμένα, σε δήλωσή του, μετά την ολοκλήρωση της διακλαδικής άσκησης των Ενόπλων Δυνάμεων «Παρμενίων 2015», την τελική φάση της οποίας παρακολούθησαν στο πεδίο βολής «Ψηλός Στάλος» στα Λάβαρα Εβρου ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Αμυνας, Π. Καμμένος, άλλοι κυβερνητικοί και πολιτικοί παράγοντες, όπως και η στρατιωτική ηγεσία, ο Αλ. Τσίπρας, αφού έδωσε τα καθιερωμένα συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες, βρήκε ευκαιρία να αναπτύξει ξανά το γνωστό «αφήγημα» της κυβέρνησης περί της αστάθειας που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή και του «σταθεροποιητικού ρόλου» που θέλει και μπορεί να παίξει η «χώρα», σηματοδοτώντας τη βούληση της κυβέρνησης να εμπλέξει το λαό βαθύτερα στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.

Οπως είπε χαρακτηριστικά, «η πατρίδα μας βρίσκεται στο μέσο, θα έλεγε κανείς, ενός τριγώνου αποσταθεροποίησης. Η κατάσταση στην Ουκρανία, νοτιοανατολικά στη Συρία, νοτιοδυτικά στη Λιβύη, είναι μια κατάσταση έντασης, ένα τρίγωνο έντασης τριγύρω μας, του οποίου είμαστε στη μέση. Διευρύνουν αυτές οι εντάσεις τον κύκλο και την υφή σύνθετων προκλήσεων που έχουμε ως χώρα να αντιμετωπίσουμε».

Το πώς «αντιμετωπίζει τις σύνθετες προκλήσεις» η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι σαφές: Επιδιώκει αναβάθμιση του ρόλου της εντός των λυκοσυμμαχιών ΝΑΤΟ - ΕΕ, μετέχει ενεργά σε στρατιωτικές επιχειρήσεις τους, όπως στη ναυτική επιχείρηση της ΕΕ για «έλεγχο των μεταναστευτικών ροών» στη Μεσόγειο, μετέχει σε αεροναυτικές ασκήσεις στη Μαύρη Θάλασσα, στα σύνορα με τη Ρωσία, με Αμερικανούς και άλλους ΝΑΤΟικούς. Σπεύδει να αναβαθμίσει την υποστήριξη και «φιλοξενία» εδώ αμερικανικών και άλλων ΝΑΤΟικών μάχιμων μονάδων, στο φόντο των οξυνόμενων ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών με επίκεντρο τη Συρία και γενικότερα τη Μέση Ανατολή.
Ναι! Αυτός που αποπέμφθηκε από την κυβέρνηση μέσα σε λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη πως είναι φασίστας και υποστηρικτής της Χούντας.
Ωραίες παρέες έχει ο....Ηγέτης !!!

Παραπέρα, αναφερόμενος σε ζητήματα που αφορούν ή και «καίνε» το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, παρέπεμψε ουσιαστικά στο «ορατό» - αλλά όχι στο «άμεσο» - μέλλον την αποκατάσταση των περικοπών στο μισθολογικό τους καθεστώς. Ανέφερε ότι «η κυβέρνηση και το υπουργείο Εθνικής Αμυνας προχωρούν με γοργά βήματα στον εκ βάθρων εκσυγχρονισμό ολόκληρου του πλέγματος της Εθνικής Αμυνας. Από τα ζητήματα που αφορούν το προσωπικό, θέματα μισθολογικά, βαθμολογικής εξέλιξης, θέματα διαβίωσης των στελεχών και των οικογενειών σας μέχρι τα εξοπλιστικά, τη διαφάνεια, την αμυντική βιομηχανία».

Φρόντισε να θυμίσει τη «χορήγηση των προβλεπομένων ημερών εκτός έδρας του Νομού Εβρου και των νησιών του Αιγαίου» στο προσωπικό, να του υποσχεθεί, επίσης, ότι η κυβέρνηση προχωρά «άμεσα» στη χορήγηση του επιδόματος παραμεθορίου, αλλά ακόμα και ο ίδιος αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι «αυτό δεν αρκεί».

Παρ' όλα αυτά, ο Αλ. Τσίπρας τούς προετοίμασε για παράταση των «δυσκολιών», καθώς, όπως είπε, «ξέρετε τις δυσκολίες. Γνωρίζετε ότι όλοι μας δίνουμε μια μάχη για να βγει επιτέλους η χώρα από αυτή την πολυετή κρίση (...) Αυτό απαιτεί θυσίες (...) Ξέρετε, λοιπόν, τις δυσκολίες, ξέρετε ότι δεν μπορούν να γίνουν όλα στο άμεσο μέλλον, αλλά σας διαβεβαιώνω ότι είναι στις προτεραιότητές μας να γίνουν στο ορατό μέλλον»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog