..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος στη βουλή: Ο εργασιακός μεσαίωνας του ΣΥΡΙΖΑ!!!!


 Ο εισηγητής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας στη συζήτηση επί των άρθρων του πολυνομοσχεδίου.



Στην ομιλία του επί των άρθρων του νομοσχεδίου, ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, πέρα από τις αναφορές του στο βάρβαρο περιεχόμενο των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου, απάντησε στις προκλήσεις του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Παναγιωτόπουλου, ο οποίος λίγο - πολύ ανέφερε ότι με την οργάνωση κινητοποιήσεων, το ΚΚΕ επιδιώκει να πέσει η «κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ» και να έρθει «μια κυβέρνηση από τα παλιά» (!), ενώ έφτασε να ισχυριστεί ότι η «μάχη» που δίνει η κυβέρνηση με τους «εταίρους» της αντιστοιχεί με τους αγώνες του ΕΑΜ «που έσωσε το λαό από την πείνα»!

Ο Ν. Καραθανασόπουλος απέναντι σε αυτά σχολίασε: «Μας ζήτησε να σταματήσουμε τους αγώνες, να σταματήσουμε τις κινητοποιήσεις, να σταματήσουμε την κριτική απέναντι στην κυβέρνηση. Να προσκυνήσουμε την κυβέρνηση, στο όνομα τού να μην έρθουν οι άλλοι, γιατί δήθεν το ΚΚΕ δεν έχει εναλλακτική πρόταση. Αρα, πρέπει ο λαός να επιλέξει ανάμεσα στη Σκύλα και τη Χάρυβδη.

Ομως, δεν καινοτομείτε. Αυτά μας τα έλεγαν και στο παρελθόν, το ΠΑΣΟΚ, όταν ήταν παντοδύναμο. Και βέβαια, θα έλεγα ότι μαθαίνετε πολύ γρήγορα από αυτήν την προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμα φορά ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί το παλιό, όχι μόνο στην προπαγάνδα, αλλά και στην πολιτική πρακτική (...)

Αν νομίζετε ότι με τέτοιες συκοφαντίες και με τέτοιες συμπεριφορές θα μας αποτρέψετε, είστε βαθιά γελασμένοι, όπως είστε και ανιστόρητοι, γιατί παριστάνετε - όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και άλλα κόμματα - τους τιμητές των αγώνων του λαού, του ΕΑΜικού κινήματος, τη στιγμή που προσφέρετε "γη και ύδωρ" στα μονοπώλια, στο κεφάλαιο και στους ιμπεριαλιστές.

Αν νομίζετε ότι αυτή ήταν η δράση του ΕΑΜ και σήμερα εσείς την αντιγράφετε, είστε βαθιά γελασμένοι (...) Είστε στην απέναντι όχθη απ' αυτά που έκανε στην εποχή του το ΕΑΜ - και βέβαια το ΚΚΕ αισθάνεται υπερήφανο για τη δράση του ΕΑΜ τότε - γιατί ακριβώς είστε η κυβέρνηση του κεφαλαίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog