..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2025

Ο Δημήτρης Δανίκας εκτελεί ''συμβόλαιο προπαγάνδας''

Τα «Μαθηματικά» του κ. Δανίκα: Από την κριτική κινηματογράφου στην επιστημονική φαντασία

Ο κύριος Δανίκας, από τα αποστειρωμένα πλατό και την ασφάλεια της τηλεοπτικής του καρέκλας, αποφάσισε να εκτελέσει ακόμα ένα «συμβόλαιο προπαγάνδας», ξεσκονίζοντας το παλιό, σκουριασμένο σενάριο του κοινωνικού αυτοματισμού.

Είναι πραγματικά αξιοθρήνητο το κατάντημα: ένας άνθρωπος που κάποτε έκρινε την τέχνη, τώρα να λειτουργεί ως «κυβερνητικός κράχτης», προσπαθώντας να πείσει την κοινή γνώμη ότι για τα πάντα φταίνε οι αγρότες που διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

Στην προσπάθειά του να φανεί «βασιλικότερος του βασιλέως», ανακάλυψε ότι οι αγρότες εισέπραξαν... 200 δισεκατομμύρια σε μία δεκαετία! Φαίνεται πως, ανάμεσα στις προβολές ταινιών και τα κυβερνητικά non-papers, έχασε τελείως την επαφή με την αριθμητική (και την πραγματικότητα). Διακόσια δισεκατομμύρια; Με τέτοια ποσά, οι αγρότες δεν θα είχαν τρακτέρ, θα είχαν διαστημόπλοια. Μάλλον μπέρδεψε τον μόχθο της υπαίθρου με τα «θαλασσοδάνεια» των κομμάτων και τα κέρδη των καρτέλ που υπερασπίζεται.

Το θράσος του, όμως, ξεπέρασε κάθε όριο όταν:

Επιχείρησε να φορτώσει στους αγρότες το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Ξέχασε να πει ότι τα «ρέστα» εκεί τα μοιράζονταν τα «γαλάζια» στελέχη και οι ημέτεροι, πάνω στο έδαφος μιας ΚΑΠ που όλες οι κυβερνήσεις συνδιαμόρφωσαν, ώστε τα μονοπώλια να καταληστεύουν τη μικρομεσαία αγροτιά.

Υπηρετώντας τυφλά το κυβερνητικό αφήγημα που θέλει να συκοφαντεί κάθε λαϊκή αντίσταση, τόλμησε να αποκαλέσει ως «χούντα» τους ανθρώπους του μόχθου, επειδή αρνούνται να αφανιστούν σιωπηλά.

Κάλεσε με περίσσιο ζήλο τον Εισαγγελέα να παρέμβει εναντίον των αγροτών που παλεύουν για το ψωμί τους. Είναι, όμως, ο ίδιος άνθρωπος που ποιεί την νήσσαν μπροστά στο όργιο της ακρίβειας που λεηλατεί το λαϊκό εισόδημα, στο όργιο των τιμών κάτω του κόστους στον αγρότη για να εξασφαλίζονται τα κέρδη των καρτέλ κλπ. Εκεί, ο λαλίστατος κήνσορας των μπλόκων παθαίνει ξαφνική αφωνία.

Ήταν τέτοια η παραζάλη του, που ακόμα και οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ —γνωστοί και μη εξαιρετέοι υποστηρικτές του κυβερνητικού αφηγήματος— αναγκάστηκαν να προβάλουν αντιρρήσεις και να πάρουν αποστάσεις από το παραλήρημα του.

Ο κ. Δανίκας μέμφεται τους αγρότες για τα ποσοστά της παραγωγής τους, ξεχνώντας ότι η γη δεν καρπίζει με διατάγματα και θεωρίες. Τον ενημερώνουμε ότι η παραγωγή δεν είναι τηλεοπτικό προϊόν που ρυθμίζεται με τηλεχειριστήριο από την ασφάλεια ενός στούντιο. Όταν το κόστος παραγωγής εκτινάσσεται και οι τιμές των προϊόντων καταποντίζονται, με τις ευλογίες της κυβέρνησης που ο ίδιος στηρίζει, η μόνη «σοδειά» που αυξάνεται στα χωράφια είναι τα χρέη και η απόγνωση.

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog