..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και τα...... "πρότυπά" του!!!


Είπε ο Π. Λαφαζάνης στο «Πρώτο Θέμα» 13/9/2015: «Η επιλογή του εθνικού νομίσματος είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη δυνατότητα εφαρμογής ενός προοδευτικού σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. Για τα όσα λέγονται ότι ο κόσμος θα πεινάσει, θα μείνουμε χωρίς πετρέλαιο, φάρμακα κ.λπ., όλα αυτά μπορείτε να τα διαπιστώσετε ρίχνοντας μια ματιά στις χώρες της ΕΕ που έχουν εθνικά νομίσματα.
 Δεν βλέπετε τη Σουηδία ή τη Δανία;». 

Τι ισχύει, όμως, στη Σουηδία, που κατά καιρούς αστικά κόμματα την προβάλλουν ως πρότυπο; Το 2003, θεωρούνταν φτωχοί το 9% του πληθυσμού, ενώ το 2013 έφτασαν στο 33%. Η μερική απασχόληση στους νέους είναι πάνω από το 50%, ενώ σε κλάδους όπως το εμπόριο έως το 80%. Αυξάνονται οι εργαζόμενοι που δουλεύουν για 2 - 5 ευρώ την ώρα. 

Η Σουηδία είναι η πρώτη χώρα στην ΕΕ στις ιδιωτικοποιήσεις, με τομείς στρατηγικής σημασίας, όπως μεταφορές, Ενέργεια, παραγωγή φαρμάκου, τηλεπικοινωνίες, λιμάνια, αεροδρόμια κ.λπ., να έχουν δοθεί στα ιδιωτικά μονοπώλια. Το 70% του δασικού πλούτου είναι σε ιδιωτικά χέρια. Πάνω από το 50% των Κέντρων Υγείας έχουν περάσει σε ιδιωτικούς επιχειρηματικούς ομίλους. Οι συντάξεις μειώνονται ενώ έχει αυξηθεί το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια υποχρεωτικά και στα 69 προαιρετικά. Ανάλογη είναι η κατάσταση και στη Δανία. Εκεί οδηγεί αντικειμενικά ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης, εντός ή εκτός ευρώ! Αυτό το δρόμο πρεσβεύει και η ΛΑΕ.
"Ρ" 15092015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog