..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Πρώτη φορά ''''''''αριστερά'''''''. Τύφλα νάχει ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. Όλη η δημόσια περιουσία και ο ορυκτός και φυσικός πλούτος στο περιβόητο «ανεξάρτητο» ταμείο ιδιωτικοποιήσεων!!!!!


Όλη η δημόσια περιουσία, ακόμη και τα μελλοντικά έσοδα που θα προκύψουν από την εκμετάλλευση του ορυκτού και φυσικού πλούτου της χώρας, εντάσσει η συγκυβέρνηση στο περιβόητο νέο και «ανεξάρτητο» Ταμείο Αξιοποίησης περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου, σύμφωνα με non paper του υπουργείου Οικονομικών.

Αναφέρει συγκεκριμένα πως «στο Ταμείο θα περιέλθουν περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου, μετοχές των κρατικών επιχειρήσεων, υποδομές καθώς και ακίνητα του ελληνικού δημοσίου. Στο Ταμείο πιθανόν να ενταχθούν και όλα τα μελλοντικά έσοδα που θα προκύψουν από την εκμετάλλευση του ορυκτού και φυσικού πλούτου της χώρας -υδρογονάνθρακες, κλπ.».

Εκφράζοντας τα ζητούμενα του εγχώριου κεφαλαίου, που θέλει «μερτικό» από τα εν λόγω «φιλέτα», αλλά και μεγαλύτερες δυνατότητες ενίσχυσής του από το αστικό κράτος, το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι «η ένταξη περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου στο Ταμείο δεν σημαίνει απαραίτητα και πώλησή τους, σε αντίθεση με τα ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ που είναι προς πώληση» αλλά «κάποια ακίνητα πράγματι μπορεί να πουληθούν, για ορισμένα να υπάρξουν μακροχρόνιες παραχωρήσεις και άλλα να δημιουργούν εισόδημα που θα εισρέει στο Ταμείο», ενώ επίσης «το Ταμείο θα πρέπει να "εφευρίσκει" τρόπους να έχει μόνιμα έσοδα». Ποσοστό των εσόδων θα χρησιμοποιηθεί ως εγγύηση των τραπεζών, αλλά και για την «ανάπτυξη» με τη μορφή «ζεστού» χρήματος και πολύμορφης κρατικής στήριξης στα εγχώρια μονοπώλια.

Διαβάστε ΕΔΩ -> Κωλοτούμπα στην κωλοτούμπα. Απ' το δεν ξεπουλάμε, στο σφυρί ο ΟΛΠ και τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια

Η συμφωνία της 12ης Ιούλη, προβλέπει τη δημιουργία ενός Ταμείου στο οποίο, με ορίζοντα 30ετίας, θα δημιουργηθεί ένα αποθεματικό ύψους 50 δισ. ευρώ ως αξία των περιουσιακών του στοιχείων όπως ακίνητα, μετοχές κι άλλα περιουσιακά στοιχεία.Το υπουργείο Οικονομικών, το χαρακτηρίζει «κρατικό επενδυτικό κεφάλαιο» στο οποίο θα έχουν λόγο οι δανειστές μέσω της Κομισιόν καθώς αναφέρει ότι «η έδρα του Ταμείου θα είναι η Αθήνα (και όχι το Λουξεμβούργο), θα ελέγχεται από την ελληνική κυβέρνηση, ενώ από την Κομισιόν θα υπάρχει μόνο εποπτεία».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog