..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Ο Ν. Καραθανασόπουλος: Τα κόμματα του «όχι» αγκαλιάστηκαν με τα κόμματα του «ναι»!!!!


«Οι μάσκες έπεσαν, συζητάμε σήμερα το μνημόνιο που φέρει την υπογραφή του κ. Τσίπρα, το μνημόνιο της ''πρώτη φορά αριστερής κυβέρνησης''» τόνισε ο εισηγητής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, προσθέτοντας ότι «το ΚΚΕ θα ψηφίσει ''όχι'' στη συγκεκριμένη εξουσιοδότηση». 


Μιλώντας στη συνεδρίαση των αρμόδιων Επιτροπών της Βουλής, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η εξουσιοδότηση που ζητά η κυβέρνηση είναι το αποτέλεσμα της σκληρής διαπραγμάτευσης που έγινε εντός των τειχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αποτελεί τμήμα της γενικότερης διαπάλης και των αντιθέσεων που εκφράζονται στην ίδια την Ευρωζώνη.

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος τόνισε ότι πολύ γρήγορα επιβεβαιώθηκε η θέση του ΚΚΕ ότι το δημοψήφισμα έγινε για να εξαναγκαστεί ο λαός να επιλέξει ανάμεσα στη Σκύλλα και στη Χάρυβδη, τις προτάσεις των δανειστών και της κυβέρνησης. Πρόσθεσε πως τα κόμματα του «όχι» αγκαλιάστηκαν με τα κόμματα του «ναι» στο όνομα της υποταγής στον ευρωμονόδρομο και της δημιουργίας συναίνεσης για μια συμφωνία-καρμανιόλα.

Ο εισηγητής του ΚΚΕ χαρακτήρισε κοροϊδία τον ισχυρισμό της κυβέρνησης περί δίκαιης κατανομής των βαρών επειδή θα φορολογηθούν οι ναυτιλιακές εταιρείες, καθώς διατηρούνται τα προκλητικά προνόμια των εφοπλιστών. Επίσης ανέφερε ότι η δέσμευση για αναδιάρθρωση του χρέους και αναπτυξιακό πακέτο αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε για να έχουν ζεστό χρήμα οι καπιταλιστές.

Απαντώντας σε όσους προβάλλουν ως λύση το Grexit, υπογράμμισε ότι σημασία δεν έχει με ποιο νόμισμα θα είναι φτωχός ο λαός, καθώς και ότι εξυπηρετεί επιχειρηματικά και κερδοσκοπικά συμφέροντα. Όπως είπε, «ο λαός δεν πρέπει να μπει κάτω από ξένες σημαίες, δεν πρέπει να επιλέξει αν θα στρατευθεί με τους Γερμανούς ή τους Αμερικανούς».

Αναδεικνύοντας την πραγματική διέξοδο για το λαό, τόνισε ότι χρειάζεται ανατροπή αυτού του βάρβαρου συστήματος, κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog