..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015

Στη βουλή το μεγάλο ''''ΌΧΙ"" που έγινε ΝΑΙ σε.....όλα!!!!!!


Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, η κυβέρνηση φέρνει σήμερα στη Βουλή το σχέδιο της συμφωνίας που διαπραγματεύεται με την Ευρωζώνη, η οποία αποτελεί βάση για τη νέα δανειακή σύμβαση, δηλαδή για το επόμενο μνημόνιο.

Η προπαγάνδα, που συνοδεύει την κατάθεση της νέας δανειακής σύμβασης, είναι ίδια με εκείνη που εξαπολυόταν από τα κυβερνητικά επιτελεία όταν στη Βουλή έρχονταν τα δύο προηγούμενα μνημόνια.

Και τότε, το ψευτοδίλημμα, που απηύθυναν στο λαό για να σκύψει το κεφάλι, ήταν «μνημόνιο ή χρεοκοπία». Οπως αποδείχτηκε, όμως, το κάθε επόμενο μνημόνιο βούλιαζε το λαό βαθύτερα στη χρεοκοπία και στη φτώχεια.

Το ίδιο γίνεται και τώρα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ υπερασπίζεται το τρίτο μνημόνιο με το επιχείρημα ότι γλίτωσε τη χώρα από τη χρεοκοπία με έξοδο από το ευρώ.

Μάλιστα, σ' αυτήν την προπαγάνδα έχει τη στήριξη όλων των άλλων αστικών κομμάτων, που συνυπογράφουν την πράξη εκτέλεσης όσων από τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα έχουν απομείνει.
Η ακύρωση του ψευτοδιλήμματος «χρεοκοπία του λαού μέσα ή έξω από ευρώ» και η ανάπτυξη της εργατικής - λαϊκής δράσης παντού είναι μονόδρομος για το λαό.
Τα λαϊκά στρώματα πήραν μια πρώτη πικρή γεύση για το τι περιέχει η συμφωνία που ετοιμάζουν κυβέρνηση και οι ιμπεριαλιστικοί «θεσμοί», από τις προτάσεις του Αλ. Τσίπρα προς τον πρόεδρο της Κομισιόν, πριν από το δημοψήφισμα της περασμένης Κυριακής.

Τώρα, είναι περισσότερο από σίγουρο ότι το τρίτο μνημόνιο θα περιέχει ακόμα χειρότερα μέτρα, πρόσθετα σ' αυτά που διατηρούνται ακέραια και περιέχονταν στα δύο προηγούμενα μνημόνια.
Μισθοί, συντάξεις, ασφάλιση, εισόδημα θα περάσουν από νέο λεπίδι. Οι ιδιωτικοποιήσεις και η βαριά φορολογία, οι απελευθερώσεις τομέων της οικονομίας, θα συνεχιστούν και θα βαθύνουν.
Η προπαγάνδα της κυβέρνησης για «αναδιανομή των βαρών» είναι πρόκληση για τα λαϊκά στρώματα που υποφέρουν.

Οπως προκλητική είναι και η σύγκριση που επιχειρείται από κυβερνητικά στελέχη με τα μέτρα που περιέχονταν στα δύο προηγούμενα μνημόνια, για να παρουσιάσουν τάχα «ελαφρύτερη» την πρόταση που πραγματεύονται με τους «θεσμούς».
Κρύβουν ότι τα μέτρα που τώρα ετοιμάζουν θα σωρευτούν στις πλάτες του λαού, μαζί με όλο το αντεργατικό - αντιλαϊκό μνημονιακό πλαίσιο που δεν καταργείται από τη σημερινή κυβέρνηση.

Αγώνας τώρα για να ακυρώσουμε τα σχέδια πτώχευσης του λαού! Να πούμε «όχι» στο νέο βάρβαρο μνημόνιο! Να απαιτήσουμε το ξήλωμα όλου του αντεργατικού - αντιλαϊκού πλαισίου. Να διεκδικήσουμε ανάκτηση των απωλειών, την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Αυτά τα συνθήματα πρέπει να κυριαρχήσουν στους αγώνες του επόμενου διαστήματος.

Οργάνωση και δράση παντού: Στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, μέσα από τα σωματεία και τις Λαϊκές Επιτροπές. Το ΠΑΜΕ βγαίνει μπροστά, με παρακαταθήκη τους αγώνες του προηγούμενου διαστήματος, τα συλλαλητήρια και τις μάχες στους κλάδους. Το κάθε σωματείο, ο κάθε εργαζόμενος να πάρει θέση απέναντι στο νέο μνημόνιο, ενάντια στην πολιτική κεφαλαίου - ΕΕ - της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog