..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Με αφορμή του γιγαντοπανό, ο ΣΕΒ μίλησε εξ ονόματος όλων!!!!


Στο γιγαντοπανό που ανάρτησε χτες το ΠΑΜΕ στο υπουργείο Οικονομικών, εικονίζονται όλοι όσοι κάνουν μαύρη τη ζωή του λαού:



Τα κόμματα που κυβέρνησαν και κυβερνούν, η ΕΕ και βέβαια ο ΣΕΒ, ως εκπρόσωπος της μεγαλοεργοδοσίας στην Ελλάδα. 

Εξ ονόματος όλων αυτών, ανέλαβαν να «απαντήσουν» στο ΠΑΜΕ οι βιομήχανοι, κι αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο. Με ανακοίνωσή του ο ΣΕΒ ισχυρίζεται πως «το ΠΑΜΕ δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμη ότι η επιχειρηματικότητα είναι η λύση και όχι το πρόβλημα για τα δεινά της Ελλάδας», πως «είναι φθηνό επικοινωνιακό τέχνασμα να παρουσιάζεται ο ΣΕΒ ως εχθρός του λαού, όταν οι επιχειρήσεις - μέλη του παρέχουν τις καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, στηρίζουν τα ασφαλιστικά ταμεία, τις συντάξεις και τα δημόσια έσοδα, σε όλη τη διάρκεια της κρίσης. 

Η στείρα λογική του ΠΑΜΕ, που επιμένει στους ταξικούς διαχωρισμούς της ελληνικής κοινωνίας, οδηγεί σε αδιέξοδα». Ολα αυτά για να μας πει ότι πρέπει «να τελειώσουν οι συλλογικές ψευδαισθήσεις, που καλλιεργούνται σκόπιμα καθ' όλη την περίοδο της κρίσης και να συστρατευθούμε όλοι - πολιτικοί, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι - σε ένα κοινό όραμα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Ευρωζώνης». 

Τι να πει κανείς; Εκεί που μας χρώσταγαν, οι βιομήχανοι ζητάνε και το βόδι! Το θράσος τους δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητο. Τα χτεσινά μαζικά συλλαλητήρια έδωσαν μια πρώτη απάντηση και έπεται συνέχεια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog