..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Σφυροκόπημα της λαϊκής συνείδησης για να αποδεχτεί αντιλαϊκές δεσμεύσεις!!!!


Η προσπάθεια της κυβέρνησης να συγκαλύψει με ψέματα το αντιλαϊκό περιεχόμενο της (δικής της κατ' αρχήν) πρότασης προς την ΕΕ, συνεπικουρείται από αντιδράσεις κομματικών στελεχών που απορρίπτουν είτε τη συμφωνία είτε επιμέρους μέτρα της, καλλιεργώντας αυταπάτες ότι στο ίδιο πλαίσιο θα μπορούσε δήθεν να υπάρξει μια συμφωνία με διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Πρόκειται για «έργο», ήδη γνωστό απ' το πρόσφατο παρελθόν των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, κατά το οποίο οι βουλευτές τους είχαν ανάλογη στάση, με κύριο σκοπό τη «χαλιναγώγηση» της λαϊκής δυσαρέσκειας (πέρα από την προσπάθεια της πολιτικής τους επιβίωσης και τις ευρύτερες διεργασίες αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού σκηνικού).

Πάντως οι όποιες (εμφανιζόμενες ως) διαφωνίες δεν έχουν ως αφετηρία τα πραγματικά λαϊκά συμφέροντα, αλλά γίνονται από την ίδια αφετηρία με την κυβέρνηση, δηλαδή την «ανάπτυξη», μέσω της ενίσχυσης των επιχειρηματικών ομίλων είτε ιδιαίτερων τμημάτων τους. Δεν είναι τυχαίο ότι προτάσσουν τη ρύθμιση του χρέους και την παροχή ισχυρής ρευστότητας για τη χρηματοδότηση της καπιταλιστικής οικονομίας, προκειμένου να εξωραϊστεί η νέα συμφωνία. 

Δεν είναι τυχαίο που παρουσιάζεται ως αντίβαρο το προτεινόμενο πακέτο Γιούνκερ των 35 δισ., με το οποίο πρόκειται να επιδοτηθούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Σε κάθε περίπτωση όλοι τους μιλάνε (η αιτία των διαφωνιών τους) για το ποιοί όμιλοι θα πάρουν πόσα και όχι για το πώς θα ανακουφιστεί ο λαός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog