..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Κλέβουν τα χρήματα των τραπεζοϋπαλλήλων για να τα δώσουν στους δανειστές και όχι στους συνταξιούχους.


Ψεύδεται ασύστολα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όταν λέει ότι με τα διαθέσιμα του επικουρικού ταμείου των τραπεζοϋπαλλήλων, δηλαδή με τις συντάξεις τους, θα πληρώσει τους συνταξιούχους του ΙΚΑ και μάλιστα αυτό το ονομάζει εθνική ανάγκη.

Με απίστευτη ταχύτητα καθαρίζει ό,τι έχει απομείνει σε όποιο ταμείο και το καταθέτει στους δανειστές, αναγνωρίζοντας και πληρώνοντας στο ακέραιο το Χρέος, για το οποίο οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι δεν έχουν καμία ευθύνη.

Τους δανειστές πληρώνουν με 225 εκατομμύρια, που αρπάζουν από τον ΟΑΕΔ, αντί να πηγαίνουν στους ανέργους.

Τους δανειστές πληρώνουν, όταν βάζουν χέρι στα αποθεματικά του ΙΚΑ, των Δήμων, των νοσοκομείων, των Πανεπιστημίων και τα καταθέτουν στην Τράπεζα της Ελλάδος τάχα για καλύτερη επένδυση.

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΠΡEΠΕΙ ΝΑ EΧΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

Η δική της «εθνική ανάγκη» είναι η εξυπηρέτηση του ΔΝΤ, της ΕΕ και των μεγαλοεργοδοτών.

Η δική μας εθνική ανάγκη είναι η υπεράσπιση και η διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας.

Αν οι εργαζόμενοι θέλουν να πληρώσουν ο ένας τον άλλον, μπορούν να το κάνουν μόνοι τους με ταξική αλληλεγγύη και ενότητα. Δε χρειάζονται κουμανταδόρους εκείνους, που όχι μόνο διατηρούν όλους τους μνημονιακούς νόμους, αλλά φέρνουν και νέα μέτρα που φτωχαίνουν εργαζόμενους και συνταξιούχους.

Ποιον κοροϊδεύουν! Είναι επικίνδυνοι ψεύτες. Τόσο οι τραπεζοϋπάλληλοι, όσο και οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ θα μείνουν "ρέστοι".

Τέρμα στη λεηλασία των ταμείων. Τέρμα στο πλιάτσικο του κόπου και του ιδρώτα των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΤΩΣΑΜΕ - ΑΡΚΕΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ

Δυναμώνουμε το ΠΑΜΕ παντού.

Οργανώνουμε την αντίστασή μας στη νέα επίθεση που έρχεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog