..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη, 7 Μαΐου 2015

Δημήτρης Βίτσας: Πρώτη φορά "αριστερά". Κοροϊδία στο τετράγωνο. Επιτροπές και βόλεμα .....κολλητών!!!!!


Λέγεται πως, αν δε θέλεις να λύσεις ένα πρόβλημα, φτιάχνεις μια επιτροπή να το επεξεργάζεται... Μας το θύμισε η χτεσινή δήλωση του Δ. Βίτσα, στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ και προέδρου της εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο. «Ανεργία, περικοπές μισθών και συντάξεων, διάλυση του κοινωνικού κράτους, διάλυση του παραγωγικού ιστού της χώρας, διάλυση της διοικητικής μηχανής, ουσιαστική στέρηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της μνημονιακής πολιτικής, της πολιτικής της πιο αυστηρής κοινωνικής λιτότητας.

Αυτή η πολιτική κρίθηκε από τον ελληνικό λαό και αποδοκιμάστηκε στις 25 Ιανουαρίου», ανέφερε και πρόσθεσε για το έργο της επιτροπής που προεδρεύει: «Η επιτροπή καλείται να ερευνήσει και να απαντήσει: Γιατί επιλέχτηκε αυτή η πολιτική; Κέρδισε η Ελλάδα; Οταν ο λαός υπέφερε και υποφέρει, υπάρχουν συμφέροντα κάθε είδους που ωφελήθηκαν ή προστατεύτηκαν; Με βάση ποιες αποφάσεις και ποιες πολιτικές επιλογές;...»!

Δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή θα ασχολείται με το γιατί εφαρμόστηκε αυτή η πολιτική, ποιος κέρδισε, ποιος έχασε κλπ., με πράγματα δηλαδή που γνωρίζουν και οι πέτρες, αλλά όχι με την κατάργησή της... Αυτή δεν προβλέπεται ούτε άμεσα, ούτε στα μακροπρόθεσμα σχέδιά τους. Απεναντίας, η κυβέρνηση στο μνημονιακό υπόβαθρο θα πατήσει για να «χτίσει» τις νέες αντιλαϊκές συμφωνίες με τους εταίρους, προκειμένου να εξασφαλίσει ρευστότητα στους ντόπιους επιχειρηματικούς ομίλους!


Η σύντροφος του βουλευτή και πρώην γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Βίτσα, Πέτη Πέρκα αναλαμβάνει τη θέση της γενικής γραμματέως στο πρώην υπουργείο Υποδομών, με αρμοδιότητα τις Μεταφορές, τις Υποδομές και τα Δίκτυα.

Την απόφαση υπογράφει ο Πρωθυπουργός και ο αρμόδιος Υπουργός Σπίρτζης.

-Και ρωτώ εγώ ο αφελής: Αν δεν ήταν ζευγάρι με τον Βίτσα η Πέτη θα γινότανε γενική γραμματέας; Ούτε απ΄ έξω από το υπουργείο δεν θα περνούσε.

Α, ξέχασα να πω ότι η Πέτη επιχείρησε να εκλεγεί βουλευτίνα το 09 και το ΄12 αλλά ο κόσμος είχε άλλη άποψη. Ήτανε πέρσι υποψήφια ευρωβουλευτίνα αλλά και πάλι... τζίφος.
-Τελικά, πρώτη φορά "αριστερά" και όλοι βρίσκουν τον δρόμο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog