..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Ξεκινούν τα όργανα κι οι χοροί στις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ... Είναι άλλο πράγμα το θα ''σκίσουμε '' τα μνημόνια από το θα ''ασκήσουμε τα μνημόνια'', ή στην καλύτερη περίπτωση '' θα εξελίξουμε τα μνημόνια''..


Τάσος Σαμπάνης
Οικονομολόγο, Μέλος ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΔΑΦΝΗΣ - ΥΜΗΤΤΟΥ
"Σ/σες και Σ/φοι
Μερικές ερωτήσεις που χρήζουν άμεσης και ξεκάθαρης απάντησης:
Είναι πράγματι Αριστερά όταν αποδέχεσαι ως λάβαρα σου ισοσκελισμ. προυπολογ. και πρωτογενή πλεονάσματα του Δημοσ. Συμφών. Σταθερ. της ΕΕ, είναι Αριστερά όταν αποδέχεσαι ''διαπραγμάτευση'' για συλλογικές συμβάσεις και ασφαλιστικό, είναι Αριστερά να περιφέρεις απόψεις τύπου '' Ήπια και δίκαιη λιτότητα''. 
''Ήπιο Μνημόνιο'', είναι Αριστερά να πανηγυρίζεις για πούλημα του 51% και όχι 67% του ΟΛΠ, είναι Αριστερά να... αποδέχεσαι αυξημένο ΦΠΑ στα νησιά αλλά με ''ηρωική '' διαπραγμάτευση αυτό θα ισχύει από τον Σεπτέμβριο , είναι Αριστερά να αποδέχεσαι την πώληση 14 αεροδρομίων αλλά με ''καλύτερο τίμημα''. 

Είναι Αριστερά να υποστέλλεις προεκλογικές σημαίες σου πχ ΕΝΦΙΑ , αύξηση κατώτερου μισθού κλπ , είναι Αριστερά να επανα-χρηματοδοτείς το Μέγαρο Μουσικής του ΔΟΛ όταν ως αντιπολίτευση για το ίδιο θέμα έκανες , και πολύ σωστά , επερωτήσεις για το ίδιο θέμα στη βουλή. 

Είναι Αριστερά να διορίζεις Δ.Σ στην ΕΡΤ τον κ. Ταγματάρχη και τόσους άλλους νεοφιλελεύθερους να περιφέρονται σε νευραλγικά πόστα στο Υπουργ. Οικονομικών, είναι Αριστερά να προετοιμάζεις με όρους επικοινωνιακούς να ''ξεγελάσεις '' τον Ελληνικό Λαό μιλώντας για ''Συμβόλαια'' ενώ θα πρόκειται για Μνημόνιο. 

Είναι Αριστερά να λες ότι δεν θα πάρεις απλά υφεσιακά μέτρα , που ούτε αυτό θα κάνεις , αποκρύβοντας τον ταξικό χαρακτήρα ακόμη και αυτών των μη '' υφεσιακών'' μέτρων ????

 Ο Ελληνικός Λαός ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση των μνημονίων και όχι για να προσθέσει στους 500 και πλέον εκτελεστικούς νόμους ενδεχομένως άλλους τόσους χωρίς να καταργήσεις ούτε ένα από τους προηγούμενους .

Είναι άλλο πράγμα το θα ''σκίσουμε '' τα μνημόνια από το θα ''ασκήσουμε τα μνημόνια'' η στην καλύτερη περίπτωση '' θα εξελίξουμε τα μνημόνια''.

Τάσος Σαμπάνης, Οικονομολόγος, Μέλος ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΔΑΦΝΗΣ - ΥΜΗΤΤΟΥ
sibilla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog