..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Η Βουλγαρία ενισχύει τις στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα με την ΠΓΔΜ


Η  Βουλγαρία ενίσχυσε τις στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα με την ΠΓΔΜ, λόγω της πολιτικής κρίσης στη γειτονική χώρα και τα τελευταία γεγονότα στο Κουμάνοβο. «Ο βουλγαρικός στρατός είναι στα σύνορα, έτοιμος αν η κατάσταση επιδεινωθεί», δήλωσε χτες ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, σχολιάζοντας τα γεγονότα στην ΠΓΔΜ. «Παρακολουθούμε τα γεγονότα με ανησυχία. Εκτός από τη θέση του υπουργείου Εξωτερικών είχαμε και συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφάλειας», ανέφερε ο Μπόικο Μπορίσοφ.

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας είπε ακόμη ότι η προσεχής Κυριακή θα είναι κρίσιμη μέρα στην ΠΓΔΜ, καθώς θα πραγματοποιηθεί διαδήλωση. Διευκρίνισε ακόμη ότι είναι σε εξέλιξη εκπαίδευση των στρατιωτικών μονάδων μαζί με ειδικές αντιτρομοκρατικές δυνάμεις και ότι οι στρατιώτες είναι έτοιμοι «να σταματήσουν πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις».

«Τέτοιες ασκήσεις διεξάγονται για τον εντοπισμό τρομοκρατικών ομάδων. Γίνονται στο πλαίσιο προετοιμασίας» ανέφερε ο Μ. Μπορίσοφ, σημειώνοντας ότι γίνονται και διαβάσεις στα σύνορα.

«Περίπου 90.000 Βούλγαροι υπήκοοι με βουλγαρικά διαβατήρια ίσως επιστρέψουν στη Βουλγαρία. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι σε περίπτωση πιθανής ανθρωπιστικής κρίσης», δήλωσε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός.

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog