..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Η πρώην ΠΑΣΟκα και τώρα ΣΥΡΙΖαία, Λούκα Κατσέλη: Δεν υπάρχουν περιθώρια. Κλείστε τώρα την ......συμφωνία!!!!!!


Συμφωνία ζητούν τραπεζίτες - βιομήχανοι
Στο μεταξύ, κλίμα αποδοχής της συμφωνίας από το λαό διαμορφώνουν ισχυρές μερίδες της πλουτοκρατίας. Δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού, πρέπει να κλείσει η συμφωνία, να αποκατασταθεί η ρευστότητα και να υπάρχει αναπτυξιακή προοπτική, τόνισε η επικεφαλής της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών και του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας Λ. Κατσέλη.

Αντίστοιχες «υποδείξεις», για το άμεσο κλείσιμο της συμφωνίας, γίνονται και από τις διοικήσεις όλων των συστημικών τραπεζών, αλλά και από τους Ελληνες βιομήχανους. Σύμφωνα με το ΙΟΒΕ, «η διατήρηση της αβεβαιότητας (...) και το περιεχόμενο μιας δυνητικής συμφωνίας με τους εταίρους και δανειστές, περιορίζει την αρχική μετεκλογική αισιοδοξία που είχε καταγραφεί στα νοικοκυριά, και όχι στις επιχειρήσεις». Οι βιομήχανοι επισημαίνουν ακόμα ότι «όσο διατηρείται η αβεβαιότητα για μια δυνητική συμφωνία, θα επηρεάζεται και το γενικότερο οικονομικό κλίμα».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής οικονομολόγος της Ασιατικής Τράπεζας Ανάπτυξης (Asian Development Bank), τόνισε πως οι «ασιατικές επιχειρήσεις σκέφτονται δύο φορές για τις συμφωνίες τους με ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, καθώς παραμένει η νευρικότητα για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog