..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Γιάννης Βαρουφάκης: Αμεσα λύση με νέο "συμβόλαιο". Δηλαδή, νέο Μνημόνιο !!!!!!!


Αν και από την Αθήνα κυβερνητικές πηγές λένε πως δεν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός λόγω της ασυνεννοησίας των θεσμών, από τις Βρυξέλλες και το Παρίσι ο υπουργός Οικονομικών δηλώνει πως στόχος είναι μια άμεση λύση.

Μετά τη συνάντηση με το Γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν και τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, ο Γ. Βαρουφάκης δήλωσε στο «MEGA» πως οι συζητήσεις «έγιναν στο πλαίσιο της εξεύρεσης μιας άμεσης λύσης ώστε να ξεκλειδωθεί το θέμα της ρευστότητας και να προχωρήσουμε σε ένα νέο συμβόλαιο με την Ευρώπη».

Ο υπουργός Οικονομικών κάνει λόγο για «μια άμεση λύση» κι έπειτα για «ένα νέο συμβόλαιο» και συνεπώς θεωρεί ότι μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός σε αντίθεση με το non paper από το Μέγαρο Μαξίμου που αναφέρει πως «το αποτέλεσμα είναι το σύνολο των θεσμών να έχει κόκκινες γραμμές παντού: Συνταξιοδοτικά, Εργασιακά (ΔΝΤ) και πρωτογενές πλεόνασμα (Κομισιόν). Με αυτά τα δεδομένα δεν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός. Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στους θεσμούς και στην αδυναμία συνεννόησης μεταξύ τους».

Επιπλέον ο Γ. Βαρουφάκης αναφέρει πως τα βήματα είναι πρώτον άμεση λύση, έπειτα ρευστότητα και στη συνέχεια νέο συμβόλαιο, ενώ το κυβερνητικό non paper αναφέρει πως πλέον η κυβέρνηση αποφάσισε «να βάλει στο τραπέζι της συζήτησης την επόμενη μέρα, δηλαδή το σχέδιο εξόδου στις αγορές και χρηματοδότησης της ανάπτυξης στην μετά τον Ιούνιο εποχή».

Σε κάθε περίπτωση, ο Γ. Βαρουφάκης δηλώνει πως υπάρχει μεγάλη πρόοδος που έχει σημειωθεί και η οποία πρέπει να σταθεροποιηθεί και να οδηγήσει με γρήγορες και επιτυχείς κινήσεις στην κατεύθυνση της «γεφύρωσης του χάσματος που απομένει». Μάλιστα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι στο Eurogroup της 11ης Μάη θα γίνει «εποικοδομητική συζήτηση» για την Ελλάδα και θα επιβεβαιωθεί η πρόοδος που επιτεύχθηκε και πως «αυτό θα είναι ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση της συνολικής συμφωνίας».

Αυτό το κλίμα επιβεβαιώνει και ο Πιερ Μοσκοβισί καθώς μετά τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα υπουργό έγραψε στο twitter ότι τα θέματα που τους απασχόλησαν ήταν η «ουσιαστική πρόοδος» του «Brussels Group» και «η προετοιμασία ενός χρήσιμου Eurogroup της 11ης Μαΐου»

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog