..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Χρήστος Σταϊκούρας: Ανεξάρτητα με τις διαφορές μας με τον ΣΥΡΙΖΑ, θα βάλουμε ......πλάτη!!!!!!!


Τη συμφωνία των αστικών πολιτικών δυνάμεων στα βασικά ζητούμενα του ντόπιου κεφαλαίου ώστε να διασφαλιστεί η ρευστότητά του και η θέση του στις «αγορές» με νέα αντιλαϊκά μέτρα, ζητούν κεντρικά στελέχη της ΝΔ, επιδιώκοντας ταυτόχρονα και δικαίωση των μέτρων που πήρε η ίδια ως κυβέρνηση.

Χαρακτηριστικά, ο συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων του κόμματος, Χρ. Σταϊκούρας, τοποθετούμενος χτες σε επιτροπή της Βουλής, διέγνωσε ότι «μέχρι σήμερα η πορεία, σε συνθήκες "ομίχλης" από ασάφεια, ανασφάλεια και αβεβαιότητα, έχει οδηγήσει σε καθήλωση την οικονομία. Οι μακρόσυρτες συζητήσεις, που αναμφίβολα πρέπει να είναι τεκμηριωμένες και σκληρές, με τους εταίρους και δανειστές, στο θολό περιβάλλον, έχουν κόστος για την οικονομία».

«Απαιτείται συνεπώς», συνέχισε, «η κυβέρνηση, έστω και αργά, με σύνεση, ρεαλισμό και αποφασιστικότητα, να προχωρήσει σε μία όσο το δυνατόν πιο επωφελή για τη χώρα συμφωνία, εντός του αναμφίβολα ασφυκτικού πλαισίου στο οποίο αυτή κινείται».

Και κατέληξε: «Σε κάθε περίπτωση, μετά από τη δοκιμή και της ριζοσπαστικής αριστεράς στη διακυβέρνηση της χώρας μας, πιστεύω ότι είναι καιρός να σταματήσουμε τις ιδεοληπτικές σκιαμαχίες, τους υψηλούς τόνους, και όλες οι κοινωνικοπολιτικές δυνάμεις, ανεξάρτητα από τις όποιες διαφορές και το ρόλο μας, σε κάθε περίοδο, στο πολιτικό σκηνικό, να "βάζουμε πλάτη" ώστε η χώρα (βλ. η ντόπια αστική οικονομία) να βγει γρήγορα και οριστικά από το τέλμα, να αναπτυχθεί και να πορευτεί με αξιοπρέπεια και δυναμισμό στο διεθνές σκηνικό».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog