..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Αλέξης Τσίπρας: Με «πολιτική βούληση» στο δρόμο... του Καραμανλή και του Σημίτη!!!!!!!!!!!!!


Την αισιοδοξία του ότι «θα έχουμε σύντομα αίσιο τέλος και παρά τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε, θα καταφέρουμε να φέρουμε εις πέρας την συμφωνία που θα κλείσει σύντομα στην Ευρώπη» εξέφρασε χτες ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, ενώ, επιχειρώντας να κρύψει ότι τα παζάρια της κυβέρνησης με τους δανειστές γίνονται για λογαριασμό του εγχώριου κεφαλαίου, πρόσθεσε ότι «δίνουμε μια μάχη που δεν έχει κομματικό ή παραταξιακό πρόσημο, έχει εθνικό πρόσημο».

Οι αναφορές αυτές του πρωθυπουργού έγιναν στη διάρκεια της λεγόμενης «Ωρας του πρωθυπουργού», όπου απάντησε σε δύο Επίκαιρες Ερωτήσεις που κατέθεσαν το Ποτάμι και οι ΑΝΕΛ, με την πρώτη να αφορά την Παιδεία και τη δεύτερη τη διαπλοκή στο χώρο των ΜΜΕ.

Ο Αλ. Τσίπρας επιβεβαιώνοντας ότι τα παζάρια της κυβέρνησής του με τους «εταίρους» είναι πλήρως ευθυγραμμισμένα με τις στρατηγικές επιλογές της ελληνικής αστικής τάξης, επισήμανε χαρακτηριστικά πως η επίτευξη συμφωνίας «είναι θέμα πολιτικής βούλησης. Οπως πολιτική βούληση ήταν αυτή που έβαλε τη χώρα το 1980 στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα, με αντίθετη τότε την άποψη της Κομισιόν σας θυμίζω, επί Κωνσταντίνου Καραμανλή. Πολιτική βούληση ήταν αυτή που έβαλε τη χώρα στην ΟΝΕ και στη Ζώνη του Ευρώ το 2000, με πρωθυπουργό τον Κωνσταντίνο Σημίτη, όταν η χώρα δεν πληρούσε τότε τις προϋποθέσεις. Ετσι, πολιτική βούληση είναι και τώρα το αν η Ευρώπη θα ανεχθεί, όχι μια αριστερή κυβέρνηση, αλλά τη Δημοκρατία στη χώρα που γεννήθηκε».

Αυτό που δεν είπε ο Αλ. Τσίπρας είναι ότι η ένταξη της χώρας αρχικώς στην τότε ΕΟΚ και στη συνέχεια στην Ευρωζώνη, ήταν στρατηγικοί στόχοι του εγχώριου μεγάλου κεφαλαίου, το οποίο και ωφελήθηκε από την επίτευξή τους, την ίδια ώρα που ο λαός βίωνε νέες οδυνηρές συνέπειες. Τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ διαβεβαιώνει ότι θα υπηρετήσει το ίδιο καλά τους αντιλαϊκούς στρατηγικούς στόχους της ελληνικής αστικής τάξης...

Σε ό,τι αφορά τα ΜΜΕ, ο Αλ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι θα γίνει ...«αδιάβλητος» διαγωνισμός για τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες. Πρόσθεσε ότι ο τρόπος που αναπτύχθηκαν οι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί στη χώρα «είναι αδιανόητος για ένα αναπτυγμένο κράτος» βγάζοντας και από αυτήν την πλευρά «λάδι» συνολικά το καπιταλιστικό σύστημα, αλλά και συγκεκριμένα τη στρατηγική της ΕΕ για την απελευθέρωση και στο χώρο των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων.

"Ρ" 09052015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog