..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Αντώνης Νταβανέλλος:Υπήρχε η θεωρία στο ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν έχουμε ιδιαίτερες σκοπιμότητες να χτυπήσουμε τη Χρυσή Αυγή


«Υπήρξε για ένα διάστημα μια παραλυτική θεωρία αναμεταξύ μας που έλεγε ότι δεν έχουμε ιδιαίτερες σκοπιμότητες να χτυπήσουμε τη Χρυσή Αυγή, γιατί έκοβε ψήφους ή έκοβε επιρροή από το μεγάλο κομμάτι της δεξιάς, από τη ΝΔ του Σαμαρά...».

Στη «θεωρία» αυτή που κυκλοφορεί στον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε, μιλώντας σε εκδήλωσή του για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, το στέλεχός του Αντώνης Νταβανέλλος, τον περασμένο μήνα. Ομολογεί δηλαδή ότι τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ φλερτάρει με την ιδέα της ανοχής στη ναζιστική οργάνωση επειδή αυτή κόβει ψήφους από τη ΝΔ κι αυτό τον βολεύει, γιατί έτσι εξασφαλίζει τον κυβερνητικό του θώκο. Δεν είναι πρωτόγνωρη «θεωρία».

Τα ίδια δεν έκανε το ΠΑΣΟΚ, όταν χάιδευε το εθνικιστικό - αντικομμουνιστικό ΛΑ.Ο.Σ., επειδή αφαιρούσε επιρροή από τη ΝΔ; Τα ίδια δεν κάνει παραδοσιακά η σοσιαλδημοκρατία με τις φασιστικές δυνάμεις; 

Μήπως η στάση «ουδετερότητας» της Ζωής Κωνσταντοπούλου μετά και την επίθεση του υπόδικου ναζιστή βουλευτή στην Λιάνα Κανέλλη, δεν συνηγορεί στο ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ουσιαστική διάθεση για ξήλωμα της εγκληματικής οργάνωσης; 

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι ο λαός δεν πρέπει να αναθέσει τη συντριβή της εγκληματικής φασιστικής οργάνωσης σε δυνάμεις που διαχειρίζονται τη μήτρα του φασισμού: Τον καπιταλισμό και το κράτος του.

"Ρ" 10052015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog