..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Γ. Σακελλαρίδης: Οι υποσχέσεις και η ......πραγματικότητα!!!!


«Η συμφωνία θα πρέπει να κινείται μέσα στο πλαίσιο των κόκκινων γραμμών που έχει θέσει η λαϊκή ετυμηγορία».
 Αυτό επαναλαμβάνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Σακελλαρίδης, σε κάθε ενημέρωση των πολιτικών συντακτών που έχει καθιερωθεί κάθε Δευτέρα και Πέμπτη. Και μπορεί ο καθένας να ερμηνεύει όπως νομίζει τη «λαϊκή ετυμηγορία», ωστόσο όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τα επίδικα της διαπραγμάτευσης και την εξέλιξη σχετικά με αυτά, παραπέμπουν στο ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν μπορεί να μιλά για «κόκκινες γραμμές», αλλά πολύ περισσότερο έχει ανάψει το πράσινο φως για νέα αντιλαϊκά μέτρα.

ΦΠΑ, Ασφαλιστικό, Εργασιακά, συλλογικές διαπραγματεύσεις, ΕΝΦΙΑ, αφορολόγητο στις 12.000, είναι μόνο ορισμένα από όσα αποτελούν απλά ...προεκλογικό παρελθόν και υποσχέσεις που έμειναν υποσχέσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαια, αυτό που επίσης ήταν προεκλογική υπόσχεση και έχει παραμείνει και υλοποιείται είναι οι ενισχύσεις στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, είτε με διαγραφές χρεών ακόμα και για λαθρεμπόριο, είτε με φοροαπαλλαγές είτε με άλλες ρυθμίσεις που βρίσκονται στα σκαριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog