..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Κωλοτούμπα στην κωλοτούμπα. Απ' το δεν ξεπουλάμε, στο σφυρί ο ΟΛΠ και τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια


Έβαλε μπρος η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ την ιδιωτικοποίηση τόσο του ΟΛΠ όσο και των 14 περιφερειακών αεροδρομίων και έπειτα θα ακολουθήσουν κι άλλες, όπως δηλώνει ο υπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης στο «Bloomberg».

Για να «χρυσώσει το χάπι», ο υπουργός δηλώνει ότι «προσπαθούμε να αναθεωρήσουμε ορισμένα στοιχεία αυτών των ιδιωτικοποιήσεων για να τις βελτιώσουμε και θεωρώ ότι θα έχουμε μία εύλογη συμφωνία και για τις δύο».

Θυμίζοντας την πάλαι πότε διαμάχη μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τις καλές και κακές ιδιωτικοποιήσεις με βάση το ποσοστό της πώλησης, ο Γιώργος Σταθάκης, ενώ προαναγγέλλει μπαράζ ιδιωτικοποιήσεων, δηλώνει πως εξετάζονται «εναλλακτικές επιλογές στις κατά 100% ιδιωτικοποιήσεις». Οι περιβόητες εναλλακτικές επιλογές δεν αποκλείουν την πώληση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, καθώς ο υπουργός δηλώνει πως είναι «ένα θέμα υπό συζήτηση».

Σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις εκτιμά πως «είναι δυνατόν να επιτευχθεί συμφωνία τις επόμενες δύο έως τρεις εβδομάδες» και πρόσθεσε ότι «υπάρχουν τρόποι να καλυφθεί αυτή η διαφορά και να υπάρξει συμφωνία» και στα ζητήματα του Ασφαλιστικού και της αύξησης του ΦΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog