..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Ο Θανάσης Παφίλης στη Βουλή για την εξεταστική επιτροπή για τα Μνημόνια: Πρέπει να πούμε την αλήθεια στον Ελληνικό Λαό. {VIDEO}


Σχολιάζοντας την αντιπαράθεση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης τόνισε ότι ο λαός δεν πρέπει να πέσει θύμα του αποπροσανατολισμού και της πόλωσης.

Επεσήμανε ότι το ΚΚΕ θα συμμετέχει στην Επιτροπή και θα κάνει προσπάθεια να αποκαλύψει την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ θα ψηφίσει «παρών» γιατί διαφωνεί ριζικά με το πολιτικό σκεπτικό που έχει η κυβέρνηση, το οποίο κρύβει τις πραγματικές αιτίες.

Όπως είπε, η πρόταση της κυβέρνησης επιχειρεί να αποσιωπήσει ότι η κρίση στην Ελλάδα δεν ήρθε από το μνημόνιο αλλά από τον ίδιο τον καπιταλισμό. Επίσης, η πρόταση βγάζει λάδι την πολιτική της ΕΕ και κρύβει το γεγονός ότι η «βάση» του μνημονίου ήταν οι απαιτήσεις του κεφαλαίου. «Αναζητά άλλοθι για το γεγονός ότι όχι μόνο δεν κατάργησε τα μνημόνια με ένα νόμο, αλλά υπέγραψε τη συμφωνία στις 20 Φλεβάρη που συνεχίζει το μνημόνιο, συνεχίζει τη δανειακή σύμβαση και πιθανά προετοιμάζεται για νέο μνημόνιο, όπως και να το πει», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Απευθυνόμενος στους βουλευτές όλων των αστικών κομμάτων υπογράμμισε ότι μετά από αυτή την τραγωδία και το τσάκισμα των λαών, συνεχίζουν να λένε ότι η ΕΕ είναι μονόδρομος. Καταλήγοντας ανέπτυξε τη θέση του ΚΚΕ για αποδέσμευση από την ΕΕ, κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και μονομερή διαγραφή του χρέους. 

902.gr


Σχετικό άρθρο διαβάστε ΕΔΩ->Βουλή: Νίκος Καραθανασόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog