..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Ερώτηση στην Βουλή του ΚΚΕ για τους απλήρωτους εργαζόμενους της ΕΤΑ Νάουσας!!!!!!


Παρέμβαση στην Βουλή για τους απλήρωτους υπαλλήλους της ΕΤΑ του Δήμου Νάουσας έκανε το ΚΚΕ. Στην ερώτηση του αναφέρει: "Η πολιτική που άσκησαν διαδοχικά όλες οι έως σήμερα διοικήσεις του Δήμου Νάουσας δημιούργησε σημαντικά χρέη στην ΕΤΑ ΑΕ (πρώην ΔΕΤ), με αποτέλεσμα οι χρήσεις των περισσότερων ετών να καταγράφουν ζημιές. Είναι χαρακτηριστικό πως από τα συσσωρευμένα χρέη της των 1.7000.000 €, τα 270.000€ είναι οφειλές προς τους 30 εργαζόμενους της, τα 500.000€ οφειλές προς τους προμηθευτές και τα υπόλοιπα οφειλές του Δήμου Νάουσας και των Νομικών του Προσώπων προς την ΕΤΑ ΑΕ.

Συνέπεια της παραπάνω διαχείρισης είναι να παραμένουν απλήρωτοι, από τη Δημοτική Αρχή της Νάουσας, για παραπάνω από πέντε έως και εννιά μήνες, οι 30 εργαζόμενοι του Δημοτικού Ξενοδοχείου «Βέρμιο» στο άλσος του Άγιου Νικολάου του Δήμου Νάουσας, που ανήκει στην ΕΤΑ Α.Ε. (τέως ΔΕΤ).

Οι εργαζόμενοι, έχοντας εξαντλήσει τα όρια της υπομονής τους προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα και τις θέσεις εργασίας τους. Ενώ από τις αρχές του Απρίλη εκκρεμεί δικαστική απόφαση, σύμφωνα με την οποία οι εργαζόμενοι πρέπει να λάβουν το 1/10 των οφειλόμενων δεδουλευμένων.

Ταυτόχρονα η Διοίκηση του Δήμου επικαλούμενη την δυσχερή οικονομική κατάσταση της ΕΤΑ ΑΕ, αφενός μεταφέρει ουσιαστικά τις οικονομικές ζημιές στους εργαζόμενους της, αφετέρου, με την απειλή της λύσης και εκκαθάρισης της ΕΤΑ ΑΕ, προκρίνει την εξεύρεση στρατηγικού «επενδυτή», που θα αναλάβει το 66% των μετοχών της και το μάνατζμεντ. Ανοίγει δηλαδή ο δρόμος για την τουριστική «αξιοποίηση» από ιδιώτες του φιλέτου του Άλσους Αγίου Νικολάου (ένα πανελλήνιο τουριστικό κέντρο αναψυχής και διημέρευσης εξήντα στρεμμάτων, με το μοναδικό στην Ελλάδα υπεραιωνόβιο άλσος πλατάνων, τις πηγές του ποταμού Αράπιτσα, αθλητικές εγκαταστάσεις, χώρος στάθμευσης 250 θέσεων κλπ).

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση, ώστε :
- Να καταβληθούν όλες οι οφειλόμενες δεδουλευμένες αποδοχές των εργαζομένων της ΕΤΑ ΑΕ.
- Να παραμείνει η διαχείριση και αξιοποίηση των τουριστικών υποδομών της ΕΤΑ ΑΕ στην αποκλειστική ευθύνη και αρμοδιότητα του Δήμου Νάουσας και των υπηρεσιών του με την αντίστοιχη διασφάλιση των θέσεων εργασίας".

η άλλη άποψη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog