..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας τα είπε με τον Μίκη Θεοδωράκη!!

Ο Δ. Κουτσούμπας με τον Μ. Θεοδωράκη σε παλιότερη εκδήλωση

 Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, επικεφαλής αντιπροσωπείας του Κόμματος, στην οποία συμμετείχαν ακόμη ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, επισκέφτηκαν και συναντήθηκαν χτες το πρωί με τον Μίκη Θεοδωράκη.

Ο Μ. Θεοδωράκης και ο Δ. Κουτσούμπας συζήτησαν τις τρέχουσες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις και τις δύσκολες μέρες που βιώνει όλα αυτά τα χρόνια και σήμερα ο λαός μας. Συζήτησαν για την επικείμενη δίκη της Χρυσής Αυγής, στην οποία ο Μίκης Θεοδωράκης θα καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας, συμβάλλοντας στην αποκάλυψη της ναζιστικής οργάνωσης και των εγκλημάτων της. Αναφέρθηκαν στη στάση του Κόμματος και του λαϊκού κινήματος σε ιστορικές στιγμές της σύγχρονης Ιστορίας της χώρας, όπως η Εθνική Αντίσταση, ο Δεκέμβρης του '44, αλλά και οι μεγάλοι δημοκρατικοί αγώνες μέχρι σήμερα.

Τέλος, ο Δ. Κουτσούμπας ενημέρωσε τον Μ. Θεοδωράκη για την απόφαση του Κόμματος να πραγματοποιήσει εκδήλωση προς τιμήν του μουσικοσυνθέτη, με αφορμή τη συμπλήρωση των 90 χρόνων του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog