..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Έξω από το υπουργείο Οικονομικών «κατασκήνωσαν» οι απολυμένες καθαρίστριες !!!!!


Έξω από το υπουργείο Οικονομικών, στην οδό Νίκης, κατασκήνωσαν από το απόγευμα της Δευτέρας 20 Απρίλη καθαρίστριες που διεκδικούν την επαναπρόσληψή τους με συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Οι εργαζόμενες απολύθηκαν το 2013 και προηγουμένως απασχολούνταν σε εφορίες και άλλες υπηρεσίες του υπουργείου μέχρι και δώδεκα χρόνια με μηνιαίες συμβάσεις. Η αμοιβή τους ανερχόταν σε μόλις 325,88 ευρώ το μήνα «καθαρά», ενώ δεν είχαν επιδόματα, δώρα και δικαίωμα να πάρουν άδεια. Στο πλάι τους βρέθηκαν στελέχη του ΠΑΜΕ και μέλη του προεδρείου της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας.

Οι απολυμένες καθαρίστριες καταγγέλλουν τον κυβερνητικό εμπαιγμό σε όλο του το μεγαλείο. Προεκλογικά, ο ΣΥΡΙΖΑ τους είχε υποσχεθεί ότι θα υλοποιήσει το αίτημά τους, ενώ τώρα οι αρμόδιοι υπουργοί και κυβερνητικά στελέχη ανακάλυψαν ότι δεν μπορεί να γίνει αυτό γιατί είναι «αντισυνταγματικό»!

Η κοροϊδία συνεχίζεται, με την κυβέρνηση να προτείνει διάφορες δήθεν «λύσεις», εκτός βεβαίως από αυτή της μόνιμης και σταθερής εργασίας. Έτσι, πρόσφατα τους πρότεινε να επαναπροσληφθούν προσωρινά με 8μηνες συμβάσεις ορισμένου χρόνου και αργότερα όπως είπε «βλέπουμε!». Την πρόταση έσπευσε να υιοθετήσει και να προωθήσει ο νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός, οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ (ΑΣΚΙ) στους εφοριακούς.

Σε ανακοίνωσή της, η ΔΑΣ Εφοριακών (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) καταγγέλλει την κυβέρνηση και την ΑΣΚΙ και επισημαίνει ότι η πρόταση αυτή δεν λύνει το πρόβλημα, ενώ θέτει το ερώτημα αν θα εργάζονται με τους προηγούμενους άθλιους όρους των 325 ευρώ. Η ΔΑΣ καλεί τις καθαρίστριες να μη δείχνουν καμιά εμπιστοσύνη στο νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό και δηλώνει τη στήριξή της στον αγώνα τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρες ωράριο και αντίστοιχες αποδοχές.

Τη Δευτέρα και ενώ είχε ξεκινήσει η κινητοποίηση, αντιπροσωπεία των καθαριστριών συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη, ο οποίος όμως δεν δεσμεύτηκε για τίποτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog