..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Αλέξης Τσίπρας: Ο πολίτης πρέπει να συμφιλιωθεί με την ......Αστυνομία!!!!!!!!


Στη λογική της «συμφιλίωσης του πολίτη με την Αστυνομία» κινήθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις δηλώσεις που έκανε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Με συνθήματα για την ανάγκη να συνδυαστεί η ασφάλεια με την προστασία της δημοκρατίας, επιχείρησε να προσπεράσει το γεγονός ότι δεν μπορεί να αλλάξει ο ρόλος της Αστυνομίας στο αστικό κράτος, επειδή άλλαξε η κυβέρνηση.

«Προτεραιότητά μας είναι να φέρουμε τον αστυνομικό στη γειτονιά», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στην επαναφορά του θεσμού της γειτονιάς. Πρόκειται για το μοντέλο που ακολουθήθηκε τα προηγούμενα χρόνια κυρίως από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ για να προωθήσει τη συνεργασία των μηχανισμών καταστολής με τις τοπικές αρχές και τους πολίτες.

Δίδοντας έμφαση στην εξοικείωση και στην αποδοχή του ρόλου της Αστυνομίας από το λαό, επισήμανε ότι χρειάζεται η αστυνομία να είναι αξιόμαχη, να λειτουργεί αποτελεσματικά και να τηρεί κατά γράμμα το Σύνταγμα και τους νόμους. Μάλιστα, όπως ανέφερε, «χρειάζεται να επιταχύνουμε τη συμφιλίωση του πολίτη με την Αστυνομία». Φτάνοντας στην ουσία αυτών των διακηρύξεων, υπογράμμισε ότι έτσι οι αστυνομικοί θα μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους σε ένα πλαίσιο «κοινωνικής συναίνεσης» και «κοινωνικής συμφωνίας».

Με αφορμή τη γενικότερη «δύσκολη περίοδο» που διανύουμε, εξέφρασε την ανάγκη να οικοδομηθεί «λαϊκή ενότητα» και «εθνική συναίνεση» πάνω σε «κρίσιμα ζητήματα», όπως βαφτίζονται κάθε φορά τα βασικά προτάγματα της αστικής τάξης. «Όσοι νομίζουν ότι θα εκβιάσουν τη δημοκρατία και θα διαρρήξουν την ενότητα της χώρας είναι γελασμένοι», τόνισε, προσθέτοντας ότι το μήνυμα αυτό αφορά και το εξωτερικό και το εσωτερικό της χώρας. 

Απευθυνόμενος στην ηγεσία του υπουργείου και της Αστυνομίας, ζήτησε «μηδενική ανοχή στη διαφθορά και στην παρανομία». Επίσης δήλωσε ότι δεν θα ανεχθεί τη δράση «οργανωμένων θυλάκων» εντός της Αστυνομίας, αποφεύγοντας ωστόσο να τους κατονομάσει.
πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog